emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
10 Грудня 2019 Helga 872

У Камянці-Подільському покажуть фільм про камянчанина, який втратив зір в зоні АТО

16 грудня 2019 року у Камянці-Подільському відбудеться безкоштовний допремєрний показ повнометражного документального фільму режисера Сергія Волкова Вдивляючись у темряву. Стрічка створена з використанням технології аудіодескрипції (тифлокоментування) і повністю адаптована для незрячих. На показ запрошені люди з порушеннями зору, які зможуть переглянути фільм.
Фільм Вдивляючись у темряву - це українсько-шведський проект, знятий за підтримки Держкіно України і шведської компанії Grumant Productions HB. Режисер та автор сценарію стрічки - Сергій Волков. Головний герой фільму Віталій Галіцин полковник запасу ЗСУ, інструктор, сапер, родом з Камянця-Подільського, який служив в зоні АТО у складі добровольчого батальйону Азов. Виконуючи бойове завдання під Новоазовськом, він підірвався у замінованому автомобілі. Отримав контузію і численні поранення, втратив зір.
Сергій Волков розповідає: Це фільм-притча про Україну та її минуле, про сьогодення та майбутнє. Темрява у фільмі одночасно реальна і метафорична. За сюжетом, незрячий, що випадково осліп у дитинстві, допомагає адаптуватися іншому ветерану, який втратив у зоні АТО зір, але не сенс життя. Це розповідь від імені людей з інвалідністю: погляд незрячих на здоровя нашої держави і суспільства, історія про те, що ніколи не можна втрачати віри та надії.
Фільм водночас є твором мистецтва і частиною соціального проекту. Мовою і засобами кінематографу ми розповіли про щоденні проблеми людей з порушеннями зору для того, щоб розпочати діалог усередині суспільства, залучити до нього владу і громадськість. Наша мета - підкреслити необхідність інтеграції незрячих людей до повноцінного життя громади, а також привернути увагу до проблем ветеранів АТО та недостатнього соціального захисту військових, які відстоюють незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України на Донбасі, - підкреслює режисер.
Показ фільму відбудеться 16 грудня о 10:00 за адресою: кінотеатр Дружба (вулиця Лесі Українки, 20). На показі будуть присутні головні герої фільму та члени знімальної групи. До участі у показі запрошені журналісти, представники місцевих органів влади, громадських організацій, волонтерських ініціатив, а також усі зацікавлені жителі міста. Захід безкоштовний. Для представників ЗМІ необхідна акредитація. Контакти для акредитації: тел. 0985026465, 0664676247; email [email protected].
Нагадаємо, нещодавно допремєрний показ фільму вже відбувся у столиці і викликав чималу зацікавленість серед столичних глядачів.
Трейлер фільму доступний для перегляду за посиланням https://vimeo.com/113387489
Важливо: Фільм адаптовано тифлокоментарем (аудіоописом) для незрячих.
Для того, щоб скористатися ним у кінотеатрі під час перегляду, потрібно заздалегідь завантажити у смартфон мобільний додаток Earcatch. Докладніше на сайті наших партнерів: https://dostupne-kino.com/

Довідка: Кінопроєкт спільного українсько-шведського фільму Вдивляючись у темряву став одним із переможців восьмого конкурсного відбору Держкіно. Режисером та автором сценарію стрічки є Сергій Волков, продюсери картини Галина Криворчук (студія ВІАТЕЛ, Україна) та Alex Shiriaieff (Grumant Productions HB, Швеція). Зйомки фільму тривали 5 років, проходили в різних містах України. Було відзнято понад 100 знімальних змін. Офіційна премєра фільму в Україні запланована на 2020 рік. Фільм розрахований на фестивальне життя і прокатну історію.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.07
39.13
42.09
42.15

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо