emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
17 Грудня 2019 Ілона Вольська 1014

У соцмережах запустили благодійну акцію #ЗробиМеніХаб

У понеділок, 16 грудня, розпочалася всеукраїнська благодійна акція в соціальних мережах під назвою #ЗробиМеніХаб і триватиме до 31 грудня. Мета кампанії підтримати молодь з інвалідністю і випускників/ць інтернатів та зібрати кошти на створення для них інклюзивного хабу. Це стане місцем для навчання, розвитку та професійної орієнтації молоді з інвалідністю та сиріт, які вперше опиняються у незнайомому дорослому світі після виходу з інтернату.

Незважаючи на реформу інтернатних закладів України, там досі перебуває понад 100 тисяч дітей, близько 17% з яких мають інвалідність. Через низьку якість освіти в інтернатах їхні шанси скласти ЗНО та отримати середню спеціальну чи вищу освіту мізерні. Для дітей з інвалідністю це означає безробіття та переміщення до пансіонатів для престарілих без шансів на соціалізацію до кінця життя. ГО Еммаус запустила унікальні для України проєкти з соціалізації людей з інвалідністю та дітей-сиріт після інтернатів, який може бути масштабований по всій країні.

Громадська організація Еммаус, що працює в Харкові від 2011 року, уже реалізувала кілька проєктів, серед яких Летючий дім спеціально облаштована квартира-центр для людей з інвалідністю та дітей-сиріт для подальшої соціалізації після закінчення інтернату. Наступний крок Еммаусу створення інклюзивного хабу, де молодь могла б навчатися, працювати, проводити майстер-класи та зустрічі.

До лютого 2020 року ГО Еммаус має внести кошти за приміщення хабу 32 000 доларів, з яких на сьогодні вони вже мають 30 %. Всеукраїнська благодійна кампанія #ЗробиМеніХаб націлена зібрати решту коштів для створення простору, а це 550 000 грн. До акції уже долучився гурт ТНМК, надавши саундтрек Зроби мені хіп-хоп для проморолику.

Починаючи від 16 і до 31 грудня кожен зможе приєднатися і зробити добру справу в цьому році, взявши участь в челенджі.

Для того, щоб взяти участь, потрібно:

1. Написати пост зі словами подяки особливій для вас людині, яка колись допомогла навіть маленької дрібницею, але це зіграло важливу роль на шляху до мети. Також відзначити таку людину в публікації (якщо це можливо);
2. Додати фото, яке нагадує про людину, якій ви щиро вдячні, або фото з цією людиною і опублікувати його з хештегом #ЗробіМеніХаб;;
3. Підтримати акцію #ЗробиМеніХаб та зробити внесок на будь-яку суму за посиланням http://bit.ly/2LET7my
4. Передати естафету далі.


Зібрані з акції гроші підуть на викуп приміщення для створення в ньому інклюзивного хабу.
Більш детальну інформацію можна переглянути на сторінці FB і на сайті https://emmaus.com.ua/uk/campaign-ua/

Кожен може зробити свій невеликий внесок в появу місця, де молодь з інвалідністю та сироти знайдуть справжніх друзів, подруг і наставників/ць. Таке оточення допоможе їм розкрити свій потенціал, навчитися будувати плани на майбутнє, а головне соціалізуватися.

Ми віримо, що якщо ми робимо щось добре, то інші люди надихнуться цим прикладом та таким чином можуть з'явитися подібні будинки. Ми зустрічаємо схожі організації в інших регіонах і працюємо над тим, щоб об'єднуватися та розвязувати питання соціалізації вихованців/ок інтернатів по всій Україні разом. Ситуація в Україні дуже динамічно розвивається і радує, що держава поступово розуміє, що інтернат це ні для кого не найкраще місце, ні для людини з неврологічними розладами, ні для дитини., розповідає Анастасія Золотова, виконавчий директор ГО Еммаус.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.62
39.65
42.2
42.22

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо