emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
17 Травня 2020 Шкеул Надія 7994

Викидень....Чому?

Викиднем називають втрату вагітності у терміні до 22 тижнів, ще до того, як плід здатний вижити поза материнською маткою. Більшість викиднів трапляються у першому триместрі (перші 12 тижнів вагітності). Деякі лікарі вважають, що до 50 % всіх вагітностей закінчуються викиднями ще до того, як жінка переконалася в тому, що вагітна.
Основні причини викиднів остаточно залишаються незясованими.
- Залежно віл терміну вагітності, розрізняють: ранні викидні (до 12 тижнів вагітності), пізні викидні (від 13 до 22 тижнів) та передчасні пологи (від 23 до 37 тижнів), - розповідає Бакун Оксана Валеріанівна , лікар акушер-гінеколог.
- Ранній викидень, яким закінчується близько 8% всіх вагітностей, залишається нерозпізнаним. У терміні до 10-ти тижнів вагітності самовільне її переривання у 80% випадків обумовлене генетичними факторами (до прикладу, хромосомною патологією в обох партнерів). Серед інших причин - інфекційні захворювання, ендокринні та метаболічні порушення, патологія шийки матки, набута тромбофілія, наявність у жінок антифосфоліпідних антитіл (при цьому вірогідність загибелі плоду сягає 85-90%), тощо. Після першого викидня у першому триместрі лікарі, зазвичай, не призначають додаткових обстежень, оскільки причина такої ранньої трагедії, здебільшого, невідома. Деякі фахівці пропонують обстеження тканини плоду на підтвердження наявності хромосомних аномалій, що призвели до викидня.
- Якщо у жінки трапився викидень у другому триместрі, то часто вдається встановити його причину (інфекційний чинник, імунні причини, спосіб життя тощо), - констатує Оксана Валеріанівна. - У цьому випадку жінка повинна пройти повне гінекологічне обстеження та, за потреби, проконсультуватись з іншими фахівцями, зокрема, генетиками.
Коли ж можна робити спробу завагітніти знову, адже після першої втрати у більшості жінок зявляється страх?
- На щастя, у 85% жінок після першого викидня подальші вагітності протікають добре, - запевняє лікар. - Але жінці не слід після викидня робити спробу завагітніти знову, якщо вона повністю не готова до цього фізично або емоційно. З медичної точки зору, якщо жінка не проходить спеціальних обстежень або лікування, до планування наступної вагітності їй слід дочекатися відновлення хоча би двох-трьох менструальних циклів.
Лікарі застерігають, що причиною викидня на ранньому терміні вагітності може стати і необачність самої жінки, яка палить або ж вживає алкоголь. Саме тому жінок закликають під час вагітності не легковажити, слідкувати за своїм здоров'ям і за будь-якого відчуття загрози звертатися до лікарів.

Підготували статтю :студентка 5 курсу Вищого державного навчального закладу України
"Буковинського державного медичного університету Шкеул Н.М. та
доц. Бакун Оксана Валеріанівна

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.26
42.27

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо