emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
18 Травня 2020 Пресофіцер військової частини А4239 Олексій Наконечний 1717

У пятницю, 15 травня, голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет провів робочу зустріч із командирами військових частин Хмельницького гарнізону.
Основною метою зустрічі було ознайомлення з реальним станом справ і налагодження більш тісної взаємодії між обласною владою та військовими.
Було обговорено цілий ряд питань, що мають відношення до поліпшення взаємодії і співпраці Хмельницької ОДА та військового керівництва, соціального захисту військовослужбовців та їх сімей, забезпечення житлом та земельними ділянками учасників бойових дій, сімей загиблих та поранених у російсько-українській війні, відчуження земель Міністерства оборони України і використання військової інфраструктури (колишній військовий госпіталь Ракетних військ стратегічного призначення) для забезпечення цих та супутніх цілей. Не оминули увагою і питання забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя у військових частинах області у контексті епідемії коронавірусу, зокрема щодо забезпечення медичним обладнанням. Також обговорили, як буде реалізовуватися контроль за захворюваністю під час прибуття нових військовослужбовців в рамках весняного призову.
У ході розмови також порушили питання щодо майна та земель колишніх військових містечок, які наразі не використовуються військовими частинами, але є землями Міністерства оборони України.
У заході прийняв участь командир нашої військової частини А4239, який високо оцінив організацію заходу, намічені шляхи подальшої співпраці та тенденцію до поглиблення взаємодії.
Як зазначив Дмитро Габінет, така зустріч була запланована уже давно, адже він добре обізнаний із проблемами, які можуть виникати в процесі їх діяльності, та готовий в рамках свої повноважень надавати необхідну практичну допомогу, аби допомогти у їх вирішенні.
Загалом командири військових частин висловили сподівання, що незважаючи на те, що багато з цих питань не належать до повноважень голови облдержадміністрації, завдяки спільній позиції та обєднанню зусиль вдасться зрушити їх з місця.
На завершення зустрічі Дмитро Габінет визначив завдання щодо проведення перевірок та підготовки документів на виділення землі у Хмельницькій області. Також голова облдержадміністрації особисто проведе інспекцію колишнього шпиталю РВіА з метою розроблення пропозицій щодо розквартирування військових частин у Хмельницькій області і наголосив, що гарантує підтримку, юридичний супровід щодо усіх проблемних питань та готовий вжити потрібних організаційних заходів, аби допомогти з їх вирішенням. Учасники розмови також домовилися про подальші кроки співпраці.
Хоча це були лише перші кроки, але їх важливість не можна недооцінювати, так як сучасний стан справ вимагає від кожного громадянина, не залежно від того військовослужбовець це чи ні, повної віддачі і готовності до напруження всіх сил на зміцнення обороноздатності країні.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.13
39.17
42.26
42.3

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо