emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
29 Грудня 2020 Центрально-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) 3539

Твої права у сфері державної реєстрації порушено? Захисти себе. Звернися до органів юстиції. Віднови справедливість.

Кожний має право на захист своїх прав, у тому числі у сфері державної реєстрації, у разі їх порушення, невизнання або оспорювання.
Міністерство юстиції України запровадило дієвий механізм захисту власних прав у сфері державної реєстрації, зміст якого полягає у зверненні до Міністерства юстиції України або його територіальних органів з відповідною скаргою. Важливим є те, що така процедура є безоплатною.
Скарга у сфері державної реєстрації подається особою, яка вважає, що її права порушено, у письмовій формі та має містити:
1) повне найменування (імя) скаржника, його місце проживання чи перебування (для фізичних осіб) або місцезнаходження (для юридичних осіб), а також найменування (імя) представника скаржника, якщо скарга подається представником;
2) зміст оскаржуваного рішення, дій чи бездіяльності та норми законодавства, порушені на думку скаржника;
3) викладення обставин, якими скаржник обґрунтовує свої вимоги;
4) якщо порушення у сфері:
державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань: відомості про наявність чи відсутність судового спору з порушеного у скарзі питання, що може мати наслідком скасування оскаржуваного рішення, повідомлення або реєстраційної дії державного реєстратора та/або внесення відомостей до Єдиного державного реєстру
державної реєстрації речових прав на нерухоме майно: реквізити рішення державного реєстратора, яке оскаржується, а також відомості про наявність чи відсутність судового спору з порушеного у скарзі питання, що може мати наслідком скасування оскаржуваного рішення державного реєстратора та/або внесення відомостей до Державного реєстру прав;
5) підпис скаржника або його представника із зазначенням дати складення скарги.
До скарги додаються засвідчені в установленому порядку копії документів, що підтверджують факт порушення прав скаржника (за наявності), а також якщо скарга подається представником скаржника - довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження такого представника, або копія такого документа, засвідчена в установленому порядку.
Окремі аспекти щодо оскарження рішень, діянь у сфері державної реєстрації передбачені в Законах України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань (стаття 34) та Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (стаття 37).
Також, одним з позитивних аспектів звернення до органів юстиції є строки розгляду звернення особи та відсутність процесуальної складності для скаржника.
Міністерство юстиції України розглядає скарги, що безпосередньо повязане з рішеннями щодо державної реєстрації (крім випадків, коли таке право набуто на підставі рішення суду, а також коли щодо нерухомого майна наявний судовий спір), а також щодо дій або бездіяльності територіальних органів Міністерства юстиції України.
Водночас, територіальні органи Міністерства юстиції України уповноважені приймати рішення щодо скасування рішення про зупинення державної реєстрації прав, про зупинення розгляду заяви або про відмову в державній реєстрації прав та проведення державної реєстрації прав.
Скарги у сфері державної реєстрації, щодо державних реєстраторів, субєктів державної реєстрації Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей розглядає Колегія з розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб'єктів державної реєстрації при Центрально-Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Хмельницький). Для отримання консультації з питань діяльності вказаної Колегії звертайтеся за телефоном: (0382) 65-87-88.
Адреса для направлення скарг у сфері державної реєстрації:
- Центрально-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) 29007, м. Хмельницький, вул. Володимирська, 91;
- Міністерство юстиції України: 01001, м. Київ, вул. Городецького, 13.
Також звертаємо увагу щодо можливості подання скарги у сфері державної реєстрації до Міністерства юстиції України у режимі онлайн за допомогою Порталу державних послуг iGov (переходьте за посиланням: https://igov.gov.ua/service/333/general).

Центрально-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький)

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо