emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
19 Січня 2021 Пресофіцер військової частини А4239 Олексій Наконечний 3827

Вода освячена!
Щорічно, 19 січня, православний світ відзначає велике двунадесяте свято Хрещення Господнє, яке являється завершальним у циклі різдвяно-новорічних свят, його в народі ще називають Йордан або Водохреще. Згідно церковної традиції це свято ще називають Богоявлення. Усі ці назви висвітлюють одну подію.
З цієї нагоди у храмі Божому святого мученика Нестора Солунського, що на території 19 ракетної бригади Свята Варвара, відбулася святкова літургія на яку прийшли військовослужбовці, а також усі бажаючі.
Святкову літургію провів настоятель храму капелан, отець Даниїл, а по її завершенні здійснив чин Великого освячення води на якому лунали особливі прохання за оздоровлення хворих та благословення українського народу, а також владі і уряду країни.
Свято Богоявлення Господнього називається так тому, що Бог явив себе цього дня у трьох Особах (Іпостасях): Ісус Христос Син Божий рівна особа Богу Отцю, Дух Святий який явився у виді голуба рівна особа Богу Отцю і Бог Отець голос якого лунав з неба є рівними по благодаті і славі.
Цього дня люди згадують хрещення Ісуса Христа в річці Йордан. Ісус Христос прийняв хрещення, тобто очищення всіх гріхів, хоча й не мав їх, у віці 30 років, на паломницькій переправі Віфавара. Божий Син був безгрішним, проте хрестився, як будь-яка смертна людина, щоб показати іншим приклад визнання своїх власних гріхів. Хрещення в Іордані проводив Іоан Предтеча, якого називають Іоаном Хрестителем.
Опис хрещення поданий у Євангеліях від Матвія (3:1317), Марка (1:911), Луки (3:2123) та Івана (1:32-34).
На свято Водохреща цілющими чудодійними властивостями володіє вода. Люди носять воду до церкви, щоб її освятити. Вважається, що така вода не псується, лікує фізичні і духовні недуги та зберігає цілющі властивості не один рік.
Водохреща святкують ще з давніх часів і, проте традиційні купання в цей день поширилися лише у 20 столітті. Звичай купатися на Водохреща існує не лише в Україні , а також у інших країнах, але це не є очищенням гріхів, на це здатна лише чиста сповідь.
Щиро бажаю усім духовного зростання, любові до Бога і до ближнього! Зичу усім міцного здоровя і щасливого довголіття, сили духу, миру і спокою, мудрості, порозуміння та тепла. Нехай Боже благословення повсякчас оберігає вас та ваші родини.
Христос хрещається в річці Іордані! - на завершення проповіді ще раз привітав архімандрит Даниїл (капелан 19 ракетної бригади Свята Варвара).
По закінченню богослужіння було здійснено окроплення усіх приміщень та особового складу ракетної бригади.
На всі християнські свята та кожної неділі на 9:00 у храмі Божому святого мученика Нестора Солунського, що на території 19 ракетної бригади Свята Варвара, відбувається служіння Боже.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.63
39.69
42.51
42.56

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо