emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
4 Червня 2021 Аліна 1573

Фактори ризику виникнення акушерської патології

Вагітність - надзвичайно хвилюючий час, кожна жінка з нетерпінням очікує на народження свого малюка.
Саме тому, заради уникнення акушерської патології, необхідно знати про її різноманітні ризики виникнення, які основані на даних, отриманих під час обстеження жінки, та особливостях анамнезу:
1. Мала маса тіла жінки при народженні, недоношеність, асфіксія, родові травми, інфекційні та інші захворювання, перенесені нею в періоді новонародженості.
2. Високий індекс інфекційних та інфекційно - алергічних захворювань в дитячому віці і періоді статевого дозрівання. Зазначені захворювання нерідко гальмують розвиток статевої системи, а отже, і нормальний розвиток вагітності.
3. Ускладнення вагітності нерідко виникають у жінок з пізнім (пізніше 15 - 16 років) або передчасним (11 - 10 років і раніше) початком менструацій, з несталим ритмом і іншими порушеннями менструальної функції.
4. Жінки з вузьким тазом, аномаліями розвитку і пухлинами статевих органів, котрі перенесли оперативні втручання (кесарів розтин та ін.) повинні бути також віднесені до групи ризику виникнення акушерської патології.
5. До групи ризику відносяться жінки, які перенесли в минулому штучні аборти, післяпологові захворювання інфекційної етіології.
6. Ускладнення вагітності часто виникають при ожирінні (переїдання, гіподинамія або ендокринні порушення).
7. Високий ризик у жінок, котрі завагітніли вперше у юному або похилому віці.
8. Реальний ризик акушерської патології існує при вагітності, що виникає після тривалого безпліддя, в результаті гормональної стимуляції овуляції, у жінок, що мали мимовільні викидні і передчасні пологи.
9. Тютюнопаління та вживання алкоголю шкідливі для матері (збільшення частоти передчасного переривання вагітності та інших ускладнень) і для плода (мала вага при народженні, функціональна незрілість, аномалії розвитку та ін.).
10. Інфекційні та неінфекційні захворювання (токсикози, пієлонефрит, гіпертонічна хвороба, діабет і ін.) у період вагітності жінки.
11. Токсикози вагітних, гіпохромна анемія та інші ускладнення часто спостерігаються при вагітності. Вони виникають на тлі існуючих захворювань: артеріальної гіпер- і гіпотензії, діабету, пієлонефриту, печінкової патології та інших захворювань. Такі вагітні відносяться до групи високого ризику виникнення акушерської патології.
Бережіть себе та будьте здорові!

Шкодин Аліна, студентка 5 курсу Буковинського державного медичного університету (викладач- Ніцович Ігор Романович, доцент кафедри акушерства та гінекології).

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.07
39.13
42.09
42.15

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо