emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
7 Червня 2021 Пресслужба ХОССЦ 1909

Черезстравохідне УЗД серця сучасний метод діагностики серцево-судинних захворювань.

Відділення ультразвукової діагностики КНП Хмельницький обласний серцево-судинний центр займає провідне місце в діагностиці серцево-судинних хвороб. Для точної та якісної діагностики, відділення оснащене сучасними ультразвуковими апаратами, два з яких експертного класу.

Наш заклад єдиний в Хмельницькій області виконує черезстравохідну ехокардіоскопію в режимі 3D - ультразвукове дослідження серця через стравохід з використанням спеціального датчика. Вона дозволяє достовірно оцінити анатомію камер і стінок серця, вушка передсердь, великі судини, роботу клапанів.

Даний метод дозволяє долати труднощі проходження ультразвукового сигналу через грудну клітку, особливо, якщо у пацієнта ожиріння, або деякі особливості організму (наприклад, близько розташовані ребра) не дозволяють домогтися чіткого зображення структур серця.

У деяких випадках черезстравохідна ехокардіографія єдиний можливий спосіб виявити деякі порушення в роботі серця, наприклад, тромби в вушках передсердь. Такий метод дослідження показує реальну картину протікання хвороби, коли кардіолог підозрює набуту або вроджену ваду серця, ендокардит, новоутворення і тромби в серці, патології аорти. Черезстравохідна ЕхоКГ дозволяє точно визначити, чи є порушення в роботі імплантованого протеза серцевого клапана.

Свою ефективність даний метод довів і цього разу. В КНП ХОССЦ звернувся пацієнт на контрольний огляд після перенесеного гострого інфаркту міокарда та проведеного стентування.
Під час трансторакального обстеження було виявлено невеликий дефект міжпередсердної перегородки. Пацієнту було призначено черезстравохідну ехокардіографію, під час виконання якої виявлено дефект міжпередсердної перегородки значно більших розмірів (1,7 см), що потребує оперативної корекції. Пацієнта скеровано на консультацію до кардіохірурга.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо