ye-logo.v1.2

Синоптики обіцяють теплу зиму

Суспільство 2419

І вчать, як самим визначати погоду

Хоча передбачити, якою буде цьогорічна зима важко, але варто дізнатися, що з цього приводу думають синоптики: як дипломовані, так і народні.
У Гідрометцентрі стверджують, що снігу слід очікувати наприкінці першої - на початку другої декади грудня. В той же час на сайті погоди обіцяли похолодання лише протягом понеділка-вівторка 8-9 грудня, а вже з середи знову стає тепло.
У другій половині грудня, за обіцянками синоптиків, може встановитися стійкий сніжний покрив.
За багаторічними спостереженнями, починаючи з 1890 року, в третій декаді грудня починається найхолодніший період зими – середньодобова температура становитиме мінус 5 та нижче.
Січень і лютий, зазвичай, холодніші від грудня. Тому середньомісячна температура в січні становитиме 6 градусів морозу, а в лютому – 5. Щоправда, додають синоптики, ймовірність цього прогнозу не перевищує 60-65 відсотків.
...Народні синоптики більш впевнені у своїх прогнозах і обіцяють малосніжну зиму. Адже існує більше сотні прикмет, за якими можна визначити погоду краще будь-якого Гідрометцентру. «Всі вони працюють, - запевняє народний синоптик Василина Зерницька, - хоча більшість з них пов'язана з сільським способом життя. Хоча і городяни можуть самі визначати погоду на найближчі дні за воронами. Так, якщо вони не літають, а спокійно сидять на гілках, це говорить про наближення морозів. Якщо каркають, то обов'язково буде відлига, сидять на нижніх гілках дерева – буде сильний вітер, на землі – тепло».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую