ye-logo.v1.2

Хмельничанка Аліна Стадник стала чемпіонкою світу з боротьби

Спорт 2226
uargument.com.ua
Фото: uargument.com.ua

Аліна Стадник з Хмельницького здобула золоту медаль чемпіонату світу з боротьби, який проходить у Будапешті, у ваговій категорії до 67 кг.

У фінальній сутичці 20 вересня Аліна завдала поразки канадці Стейсі Анакена, здобувши дострокову чисту перемогу (туше). Поєдинок тривав 2 хвилини 17 секунд. До вирішальної сутички новоспеченій чемпіонці довелося протягом одного дня чотири рази виходити на килим. Вона по черзі здолала білоруску Галину Левчанку, латвійку Лауру Скужіну, німкеню Алін Фокен. 
У півфіналі Аліна перемогла чемпіонку нинішньої Всесвітньої Універсіади в Казані, японську спортсменку Сару Дошо. «Золото» стало для Аліни приємною несподіванкою.
 «Тренери говорили ще до старту, що я готова чемпіонка планети, але я сумнівалася в собі. Два роки підряд до цього штурмувала світову першість, але весь час залишалася за крок від нагород, - розповіла Стадник. - Я прагнула стати кращою, доклала величезну кількість зусиль. Знала, що яка-небудь медаль у мене обов'язково повинна бути, але про «золото» навіть не дозволяла собі думати».
Аліна зазначила, що перемога на чемпіонаті світу дала хороший стимул для нових досягнень.
«Попереду нові чемпіонати світу, але, звичайно, головною вершиною залишаються Олімпійські ігри. Наш вид спорту відстояв своє право перебувати в олімпійській програмі, що дає хороший стимул прагнути до нових досягнень».
Зазначимо, що наша спортсменка в нинішньому році вже завоювала звання чемпіонки Європи в Тбілісі.

За матеріалами UАргумент.
 

Коментарі:

Владимир 23.09.2013 16:05

"Со следующего сезона украинская борчиха будет выступать за команду Азербайджана. Но перед этим спортсменка из Донецка решила напоследок взойти на наивысшую ступень мирового пьедестала под флагом нашей страны."... "На трибунах становится тише...
Тает быстрое время чудес.
До свиданья, наш ласковый Миша,
Возвращайся в свой сказочный лес."))

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую