ye-logo.v1.2

Дякуєм Богу за хліб і Україну

Спорт 1669

Посмакувати варениками на Кам’янеччину приїхали аж зі Східної України

Окрім усіх атрибутів державності, які є в нашої країни, самостійною та незалежною її робить ще й багата та щедра земля. Та й що є краще від земних плодів та трудящих людей, які ті плоди плекають?!

Ось тому у Кам’янець-Подільській райдержадміністрації вирішили до Дня незалежності України припасувати й свято урожаю. На нього зі 123 сіл з’їхалися кращі хлібороби, найвправніші господині, танцюристи, співаки. У старовинному Кам’янці на площі Вірменський ринок перед приміщенням районної ради розташувалися десятки наметів, куренів, возів, прикрашених квітами та плодами. У наметі Гринчуцької сільради можна  й весілля гуляти – такий він просторий і стільки там усіляких частувань. А над тим усім золотими буквами напис «Дякуємо Богу за хліб і Україну!». Бо й справді здійснилася воля Божа та всенародна: маємо власну державу, маємо в ній власний хліб. Цьогоріч Кам’янець-Подільський район зібрав, незважаючи на несприятливу весну та палюче літо, непоганий урожай до когорти славних аграріїв краю, таких, як заслужений працівник сільського господарства України, директор фірми «Мрія» Сергій Кротік приєднується все більше молодих керівників, які демонструють новітні методи господарювання.
Виставки продукції, виробів ужиткового мистецтва, ярмарок, змагання силачів, пісні та забави привабили гостей аж із Дніпропетровщини, Полтавщини. «Оце прочитали в «Голосі України», яке ви готуєте свято, то й вирішили два зайці вбити: і на мальовниче Поділля подивитися, і варениками посмакувати», – каже депутат Полтавської міської ради Ганна Киященко.
А фестиваль вареників справді став головною подією. Їх наліпили понад сто тисяч з сорока різними начинками. А, може, того всього було й більше, бо хіба можна перерахувати смакоту, яку в один момент змітають зі столів поїдальники?! Головний вареник, який довго ховали за сценою, важив понад 30 кілограмів. Його, щоправда, не варили, а спекли у хлібобулочному цеху, який очолює Олена Органюк. «Ми вперше таке завдання виконували, дуже переживали», – зізнається майстриня. Усередині велетня вмістилося тисячі маленьких вареничків, якими одразу господарі взялися частувати всіх, хто на той час був на Вірменському ринку. Навперебій закликали до куренів та наметів і команди найвправніших господинь зі всіх 43 сільських рад району. Дарма вони тривожилися, що повезуть додому макітри, повні смакоти.  Ніхто не соромився! Уперше в житті довелося куштувати вареники з квасолею, з конопляним сім’ям, з в’юнами… А діти втішалися солодкими фруктовими начинками, щедро политими медом. Ніхто не бідкався, що потовщає. Тут же, на майдані було де кілограми зганяти. Хочеш – танцюй, а хочеш – лізь на черешневий стовп, де нагорі красується заквітчане колесо з усілякими призами для найвправніших.
Ще один сюрприз чекав учасників свята: безкоштовні виступи фіналістів шоу-програми «Україна має талант». Дует акробатів «Арт-ван», Урсула (Артем Семенов), Пугачова (Олена Матюшенко) та інші дуже хвилювалися, бо це були їхні перші гастролі у статусі переможців популярного конкурсу. Їх приймали дуже сердечно, на площі після кожного виступу не стихали овації. А бажаючих сфотографуватися з артистами було так багато, що їх довго не відпускали навіть після феєрверку.




Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую