ye-logo.v1.2

«Моя фірмова страва…»

Спорт 4112

Що готують відомі подоляни, дізнавалися кореспонденти «Є Поділля»

Мабуть, у кожного з нас є якась улюблена або ж фірмова страва, яку ми готуємо до столу на новорічні та різдвяні свята. Ось ми і вирішили дізнатися, а що ж люблять відомі мешканці Хмельниччини. Та й не просто люблять, а ще й можуть приготувати. Отже, будь ласка, фірмові страви…

Віталій Кропивницький, голова Городоцької районної державної адміністрації:
«Моя фірмова страва - м’ясо по-мексиканськи та ребра з чорносливом. Ріжемо свинину на середні шматочки й обсмажуємо на пательні. Коли м’ясо буде напівготове, додаємо відварену квасолю, порізаний свіжий болгарський перець, цибулю, томатну пасту або, якщо є, свіжі помідори й приправляємо усе спеціями. Тушкуємо до готовності й наприкінці додаємо гострий перець чілі, адже, як-не-як, це м’ясо по-мексиканськи!
Що ж стосується другої страви - ребер з чорносливом, то тут немає нічого складного. Поки ребра тушкуються, готується соус - у вершковому маслі хвилин п’ять проварюється чорнослив із цукром. Потім відставляємо його з вогню, щоб ще хвилин двадцять натягнув соку».

А ось скрипалкаь Майя Оніщук віддає перевагу млинцям із солодкою тушкованою капустою під сметанно-грибним соусом:
«Ця страва дуже смачна, й водночас, не дорога, що дуже важливо в умовах економічної кризи. Адже готується вона із звичайних продуктів, які є холодильнику у кожної господині. До речі, вперше скуштувала її кілька років тому - це була коронна страва дідуся мого чоловіка, й незважаючи на досить незвичний склад інгредієнтів - солодку тушковану капусту, мене не можна було від неї відірвати! І хоча дідуся вже немає, без його млинців не відбувається жодне свято у нашій родині. Особливо це стосується Нового року та Різдва. Спосіб приготування: смажимо тоненькі млинці як на налисники, але без додавання цукру. Паралельно із цим на вершковому маслі, приблизно півтори години, тушкуємо нашинковану капусту, трохи присоливши і додавши кілька ложок цукру. Коли все зготується, начиняємо млинець капустою й згортаємо трубочкою. Найкраще такі млинці смакують із сметанно-грибним соусом, для якого найліпше підходять шампіньйони чи білі гриби. Я, як правило, готую його з білими грибами, попередньо відваривши їх. Протушкувавши гриби на вершковому маслі, додаю до них борошно. Коли воно стане світло-жовтого кольору, вливаю півтори склянки бульйону, що залишився від грибів, згодом - кілька ложок сметани, щоб соус вийшов густий. Все гарно протушковую, додаю спеції й страва готова!».

Вадим Мичковський, резидент «Comedy Club UA» Дядя Жора:
«А я люблю салат «Олів‘є»! Але ж, ви розумієте, що в мене така робота, що на свята я працюю. Тому всі страви на стіл готує хтось з моїх рідних, а я потім все це їм. Щоправда, як правило, вже наступного дня. Ось і цього року 31 грудня доведеться працювати, а вже 1 січня буду об’їдатися. Ще люблю холодець! Однак, це ще не означає, що я не вмію готувати. Фірмова страва - «Яєшня від Дяді Жори»! Беремо три яйця, шматочки бекону, помідори і все це смажимо. І не забудьте обов’язково додати одну дрібку солі! Смачного».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую