ye-logo.v1.2

Льодовому палацу в Хмельницькому бути?

Спорт 1533

Ще не минув місяць відтоді, як депутати Хмельницької міської ради виділили землю для будівництва спортивної споруди, а вже почали точитися розмови, що можна було й не поспішати. Нагадаємо, що міська рада виділила 25 тисяч квадратних метрів землі для будівництва Льодового палацу, оскільки існує державна програма розвитку хокею в Україні, фінансування якої передбачено в держбюджеті. У цьому році будівництво споруд зі штучним льодовим покриттям мало б розпочатися в Києві, Донецьку, Львові, Сумах, Одесі, Черкасах, Маріуполі, Борисполі, Алчевську, Дніпродзержинську, Горлівці та Мукачевому. Хмельницький же в черзі на наступний рік. Однак в Одесі виникли проблеми з землею для палацу, і Федерація хокею України звернулася до влади Хмельницького, щоб ті вже в цьому році дали землю. Бо була ймовірність, що будівництво розпочнеться в 2009 році. Землю дали, а що далі? 
А далі, виявляється, грошей немає! Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням вніс зміни до «Порядку використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для реалізації інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку регіонів», де були закладені гривні на хокей. Слова «Будівництво льодових спортивних споруд із штучним льодом відповідно до Державної цільової соціальної програми «Хокей України» виключили! Тобто, гроші у «хокею» забрали. Кабмін вирішив 150 мільйонів гривень з льодових палаців та 50 мільйонів гривень з будівництва метрополітену в Донецьку направити на… реконструкцію системи водопостачання Львова, реконструкцію та реставрацію будинку-музею Тараса Шевченка в Каневі, завершення робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха (23-27 липня 2008 року) в Тернопільській та Вінницькій областях.
Що ж, не виключено, що і наступного року Хмельницький «пролетить» із Льодовим палацом, а Україна, яка в березні 2010 року прийматиме чемпіонат світу з хокею серед юніорів віком до 18 років, може залишитися без почесного турніру, якщо Міжнародна федерація хокею побачить таку державну «опіку».
 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую