ye-logo.v1.2

«Формула-1» на воді

Спорт 1427
Фото: Фаїна

У Хмельницькому пройшов чемпіонат України з водно-моторного спорту

Це був третій етап змагань (перші два відбулися в Іллічівську та Дніпропетровську), після якого стали відомі імена чемпіонів України у загальному заліку в різних класах моторних човнів. Відзначимо, що подібного рівня змагання на воді в обласному центрі проходили аж в 1985 році. І ось минуло понад 20 років, як водні перегони знову завітали на Південний Буг…
Близько 70 човнів з різноманітними за потужністю двигунами «різали» невеликі хвилі Південного Бугу протягом двох днів. І, що, мабуть, найцікавіше, змагалися не лише дорослі, а й діти – віком від 12 років. Серед них й єдина дівчина – 12-річна черкащанка Анастасія Лисенко. Географія ж учасників була широкою – з Києва, Одеси, Дніпропетровська, Кіровограда, Крима, Миколаєва, Вінниці, Черкас, Запоріжжя, Дніпродзержинська. Ну, і, звісно, з Хмельницького.
Дійство, яке відбувалося поруч із міським пляжем, було доволі захоплюючим. Ще б пак, «найлегші» моторні човни класу «СН-250» розвивали швидкість 80 кілометрів за годину! А ревіння моторів глісерів класу «Р-2500», які «літали» зі швидкістю близько 200 кілометрів за годину, можна було почути і в центрі міста.
Саме у найпотужнішому класі – глісера «Р-1500» та «Р-2500» серед фаворитів були хмельничани Едуард Валєєв та Олександр Остапов. І сподівання на них виправдалися. Едуард Валєєв в класі «Р-1500» став переможцем третього етапу чемпіонату України. А у загальному заліку він став срібним призером всеукраїнських змагань. Такого ж результату досягнув і Олександр Остапенко в класі
«Р-2500». Ще один хмельничанин – Олександр Молодоженя на глісері
«Р-2500» за підсумками трьох етапів став бронзовим призером чемпіонату України.
В інших класах домінували гості – особливо серед юніорів. Зокрема, в класі «СН-250» весь подіум у загальному заліку дістався черкащанам, а хмельничанин Євген Покотило завершив сезон на п’ятій сходинці. А ось у класі «Т-400» не обійшлося без скандалів. Після індивідуальної гонки одна з команд подала протест і вимагала дискваліфікувати спортсменів з Черкас, які, начебто, втрьох затиснули на трасі юніора з Києва. Однак судді протест відхилили, мотивувавши своє рішення тим, що порушень правил не було – один із човнів занесло, а тому і виникла така ситуація.
Чемпіонат України позаду. А більшість учасників третього етапу, який пройшов у Хмельницькому, стверджували, що при виборі міст-учасників, які наступного року прийматимуть етапи чемпіонату України, голосуватимуть за наш обласний центр.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую