ye-logo.v1.2

Тхеквондисти Хмельниччини виграли три медалі на чемпіонаті Європи

Спорт 2575
Фото: Тетяни Кокідько

На рахунку вихованців дитячо-юнацької спортивної школи “Юність” одне “срібло” та ще дві “бронзи”.

У турецькій Анталії завершився ІІІ клубний чемпіонат Європи з тхеквондо, на якому українські бійці здобули дві золоті, три срібні та шість бронзових нагород. З 11 виграних медалей три належать кадетам з Хмельницької області.
За крок від європейського тріумфу зупинилася Софія Хобтар, яка змагалася у ваговій категорії до 44 кілограмів. Хмельничанка перемогла Альму Параду з Португалії (6:5), туркеню Тугбу Шаш (18:0) та ще одну представницю Туреччини Гозде Шахінбаз (1:0). У фіналі Софії протистояла болгарка Габріела Кацарова. Українка ні у чому не поступалася своїй суперниці і долю поєдинку вирішив золотий бал. Його здобула спортсменка з Болгарії.
“Для Софії клубний чемпіонат Європи став першим міжнародним турніром. На її виступі позначилося незначне хвилювання. Тому “срібна” медаль на такому турнірі — це хороший результат. Тим більше, що у фіналі бій був рівний, болгарці просто трішки більше пощастило”, - коментує виступ своєї підопічної тренер дитячо-юнацької спортивної школи “Юність” Тетяна Кокідько.
На призовий п'єдестал піднялося і двоє кам'янчан: Олег Маматов та Олександр Кадиш, які також є вихованцями ДЮСШ “Юність”. В їхньому активі бронзові нагороди європейської першості. У вазі до 37 кілограмів Олег був сильнішим за турка Огужана Каплана (14:0) та француза Оріяна Равета (16:3). Проте у півфіналі поступився росіянину Георгію Попову (4:14). На рахунку ж Олександра Кадиша (вага до 45 кілограмів) перемоги над турком Огузом Беркентом (13:1) та росіянином Зауром Імановим (11:6). Олександр мав усі шанси пробитися до фіналу, проте мінімально поступився бельгійцю Анасу Збаірі в 1/2 фіналу (0:1).
В Анталії серед дорослих змагалися і хмельничанка Олександра Баранова (вага до 57 кілограмів) та Сергій Чайка з Кам'янця-Подільського (вага до 80 кілограмів). Але, на жаль, вони вибули з боротьби за нагороди уже у перших поєдинках. Олександра програла Джоані Кунгі з Португалії (1:2), а Сергій — турку Беркану Сунгу (0:2).

Хмельничанка Софія Хобтар (ліворуч) стала срібною призеркою клубного чемпіонату Європи.

Софія Хобтар зі своїм тренером Людвігом Пухальським.

На рахунку тхеквондистів Хмельниччини одна срібна та дві бронзові нагороди.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую