ye-logo.v1.2

Перемоги в майбутньому!

Спорт 1315

Яким видався спортивний рік для Хмельниччини, аналізував кореспондент «Є Поділля»

Ще зовсім трохи, і спортивна громадськість області почне говорити: «А ось минулого року ми здобули…» Безумовно, хочеться вірити в те, що наступний рік стане ще яскравішим. Тим паче, 2010-й – олімпійський. Разом із тим, приємного в році, який минає, було достатньо… Про основні «перемоги» подільських спортсменів – у матеріалі «Є Поділля».
Футбольні здобутки
І хоч ізяславчанин Дмитро Чигринський не перший подолянин, який став володарем футбольного Кубку УЄФА (до нього разом із московським ЦСКА цей трофей вигравав хмельничанин Богдан Шершун), але ця перемога футболіста запам’ятається надовго. Насамперед, тим, що саме Дмитро став першим футболістом, який привіз почесний євротрофей на Хмельниччину. Кубок УЄФА побачили не лише в рідному для Чигринського Ізяславі, а й в обласному центрі. До того ж, Дмитро в майбутньому може перевершити всі сподівання подільських вболівальників. Адже він вже грає не в донецькому «Шахтарі», а в «Барселоні», разом із якою Чигринський може стати володарем найпрестижнішого європейського кубку – ліги чемпіонів. І тоді буде першим подолянином, якому підкорилася ця футбольна вершина. Однак не єдиним Чигринським жило футбольне Поділля. Навесні цього року місцевий  «Збруч-Агро» розпочав виступи в аматорський футбольній лізі України. І виступив доволі вдало. Команда під керівництвом Ігоря Шишкіна, не зазнавши жодної поразки в груповому раунді, закономірно вийшла до фінальної стадії змагань. І нехай «Збруч-Агро» так і не став володарем нагород аматорського чемпіонату, але ж і п’яте місце волочиських футболістів – неабиякий прогрес для клубу з районного центру. А чого варте третє місце в першій лізі футзальної команди «Фортеця» з Кам’янця-Подільського? Це теж невеличке диво. Хоча вже нині можна із сумом констатувати, що «Фортеця» далі не розвинула свій успіх, бо… команда припинила існування. Однак, народилася інша – в Хмельницькому. Нарешті в обласному центрі є клуб - «Поділля-Університет», який грає в другій лізі (поки що) чемпіонату України з міні-футболу.
Чарівні дівчата
Грація, краса та молодість… Мабуть, саме це допомагає нашим фехтувальницям Галині Пундик та Ользі Жовнір (разом із двома іншими дівчатами по збірній Україні) утримувати перші позиції в світі. Цього року олімпійські чемпіонки 2008 року знову стали кращими! Вже на чемпіонаті світу. Ще одна наша «зірочка» - Ірина Мерлені, хоч і не сяяла на змаганнях, але теж порадувала спортивну громадськість. Не лише Хмельниччини, а й України. Ірина стала першим в історії країни Послом України на  юнацьких Олімпійських іграх, які відбудуться наступного року. Щасливим 2009 рік став і для вихованки Маківської дитячо-юнацької спортивної школи, що на Дунаєвеччині, Ірини Кіндзерської. Дзюдоїстка-юніорка у вересні стала чемпіонкою Європи, а згодом здобула і «срібло» чемпіонату світу з дзюдо.
Чоловічі ігри
Безумовно, героями Хмельниччини спортивного року можна назвати і регбійний клуб «Оболонь-Університет». Команда Миколи Лещенка четвертий рік поспіль (!) стала чемпіоном України з регбі-7. До того, в 2009-му – достроково. Ну, а після того, як у Хмельницькому відкрили ковзанку, в обласному центрі відродився хокей! Цього року, вперше за роки незалежної України, в Хмельницькому з’явилися перші хокейні команди. Щоправда, поки що аматорські. Але всьому свій час. За цей же нетривалий проміжок часу в обласному центрі вже є декілька хокейних команд – «Ротор», «Насолода», «Проскурів».
З вірою в майбутнє
Звісно, спортивних перемог подолян в році, що минає, було чимало. І всі згадати просто неможливо. Головне, щоб вже наступного, приємних подій стало більше. Якщо в 2009-му в Ізяславі відкрили спорткомплекс, а в Хмельницькому – велике футбольне поле зі штучним покриттям, то хочеться, щоб у 2010-у таких споруд стало набагато більше й в інших районних центрах. І, щоб про Хмельниччину завжди говорили: «Це кузня кращих спортсменів України».


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую