ye-logo.v1.2

Ціни «заморожено»

Спорт 1417
Фото: Виктор Леонов

Подільські футболісти на трансферному ринку продовжують тримати «планку»

Футбольна громада активізувалася після зимової паузи. І складається враження, що криза лише зараз дістала європейський футбол.

Цьогорічне міжсезоння не стало надзвичайно особливим, оскільки гучних переходів футболістів, все-таки, ми так і не дочекалися. Поки що. Адже трансферне вікно ще відкрите, і як буде далі – побачимо згодом. «Є Теленавігатор» продовжує тримати «руку на пульсі» життя подільських футболістів, які виступають не в хмельницькому «Динамо»,

а в Прем’єр-лізі та першому дивізіоні українського чемпіонату. І їхнє життя, фактично, цієї зими  не змінилося. Стабільність?..

Футбольна громада активізувалася після зимової паузи. І складається враження, що криза лише зараз дістала європейський футбол.

Цьогорічне міжсезоння не стало надзвичайно особливим, оскільки гучних переходів футболістів, все-таки, ми так і не дочекалися. Поки що. Адже трансферне вікно ще відкрите, і як буде далі – побачимо згодом. «Є Теленавігатор» продовжує тримати «руку на пульсі» життя подільських футболістів, які виступають не в хмельницькому «Динамо»,

а в Прем’єр-лізі та першому дивізіоні українського чемпіонату.

І їхнє життя, фактично, цієї зими не змінилося. Стабільність?..

Все ті ж 5 мільйонів

У серпні минулого року наші «вищолігові» гравці коштували 17,5 мільйона євро, в листопаді – лише п’ять. Безумовно, причиною такого цінового падіння став перехід Дмитра Чигринського до іспанської «Барселони». І навіть нині, якщо включити Дмитра до умовної збірної Хмельниччини, вона не дотягне до серпневої планки. За оцінками німецьких фахівців з «Тransfermarkt», Чигрин-ський нині коштує 11 мільйонів. А ось решта подолян, які грають у Прем’єр-лізі України – п’ять мільйонів євро. Найдорожчим гравцем залишається екс-захисник хмельницького «Поділля», футболіст донецького «Шахтаря» В’ячеслав Шевчук (1,5 мільйона євро). Міцно тримається і Богдан Шершун з київського «Арсеналу», трансферна ціна якого, за висновком німецьких фахівців, складає 950 тисяч євро. Однак обійти їх в недалекому майбутньому можуть одразу ж декілька молодих та перспективних гравців. В першу чергу, Олександр Воловик з донецького «Металурга» (650 тисяч євро) та Віталій Каверін (400 тисяч євро). Не слід забувати і про Андрія Донця з «Закарпаття», який нині коштує 400 тисяч євро, та Дмитра Безотосного із запорізького «Металурга», трансферна ціна якого складає 200 тисяч євро. А ось позиції двох екс-гравців «Поділля», найві-рогідніше, вже не будуть зміцню-ватися в бік збільшення трансферної ціни. Все-таки, вік впливає на ціну. Поки що ж Руслан Костишин із криворізького «Кривбасу» коштує 600 тисяч євро, а Ігор Шуховцев  із луганської «Зорі» – 200 тисяч. Якщо перший ще може декілька років «утримувати» ціну, то другий… Шуховцеву цього року виповниться 39 років!

Тримільйонна армія

17 футболістів першої ліги, які свого часу пограли за хмельницьку команду або є вихованцями по-дільської школи футболу, нині коштують 3,3 мільйона євро. В порівнянні з листопадом 2009 року – ціни «заморожені». Й досі найдорожчим вважається нетішинець Валерій Федорчук з ФК «Львів», трансфер якого оцінюється в 550 тисяч євро. На 150 тисяч євро дешевшим за нього є ще один «львів’янин» – Олександр Мандзюк. Павло Худзік, як і раніше, коштує  350 тисяч євро. Попри перехід Дмитра Євстафієва з чернігівської «Десни» до харківського «Геліоса», ціна на цього захисника, на думку німецьких спеціалістів, незмінна – 200 тисяч євро. Без змін у «прайсах» і решта наших футболістів – Венчак (75 тисяч євро), Розгон (300 тисяч, обидва з ФК «Львів»), Шевчук (200 тисяч, «Динамо-2», Київ), Пасічніченко (100), Муховиков (250 тисяч, обидва з алчевської «Сталі»), Волошин (75), Пономаренко (50 тисяч, обидва з «Геліоса»), Шевченко (75), Порубльов (25 тисяч, обидва з «Фенікса-Іллічівця»), Боровков (50), Кобець (200 тисяч євро, обидва з «Десни»), Гордієнко (100 тисяч, з «Енергетика») та Кучеренко (300 тисяч євро, з «Кримтеплиці»).

Хто наступний?

Можливо, вже влітку перелік подільських футболістів, які потрапляють в поле зору німецьких футбольних агентів, поповниться. Адже у Хмельницькому є друголігове «Динамо», з якого будь-який гравець може опинитися в іншій команді – вищій за рангом. Так само і з нижчих ліг чемпіонату Польщі до вищих можуть перейти Євген Нікітін чи Ігор Козелко, а тоді й опиняться в колі інтересів компанії «Тransfermarkt». Отож крапку в трансферному ринку, на якому присутні подоляни, не ставимо.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую