ye-logo.v1.2

Західноукраїнське регбійне протистояння: інтрига до останнього

Спорт 2325

У Хмельницькому розіграли перше місце в вищій лізі чемпіонату України з регбі-15 серед команд вищої ліги

РК «Хмельницький» чи львівський «Сокіл»? Хто з цих команд посяде перше місце в вищій лізі в групі «Захід»? Саме це вирішувалося в очному протистоянні цих команд, яке сьогодні відбулося на СК «Поділля».
 
«Насправді, матч мало що вирішує, - каже ще до початку поєдинку почесний президент хмельницького клубу Микола Лещенко. - Неважливо, яке місце посяде команда – перше чи друге, головне, що восени гратимемо в Суперлізі. Утім, це не означає, що наші хлопці не хочуть виграти. Всі знають, що наші протистояння з «Соколом» доволі принципові. Тому хмельничани налаштовані виключно на перемогу».
 
Львів’яни з перших хвилини матчу дали зрозуміти, що будуть використовувати найменшу нагоду, аби заробити очки. Вже на 5 хвилині вони, отримавши право на штрафний з метрів 30-ти, вирішили пробити по воротах, замість того, аби занести спробу. Така тактика принесла результат  - вони повели в рахунку 3:0. Утім хмельничани вирішили заробляти очки у схожих ситуаціях, і через 14 хвилин Камінський зрівнянв рахунок. Та гості ще до перерви знову реалізували два штрафних і лише наприкінці першого тайму хмельничан вдалося занести одну спробу, скоротивши відставання до мінімуму - 8:9 .
 
Вже у другому таймі господарі поля на 49 хвилині матчу вперше вийшли вперед. І знову після вдалого удару зі штрафного Камінського – 11:9. Та львів’яни швидко відновили перевагу, занісши спробу. І знову Камінський зі штрафного відновив «статус-кво» - 14:14. «Сокіл», у свою чергу, відповів тим же – 14:17. Інтрига зберігалася до останнього. Вже у доданий час регбісти «Хмельницького» мали шанс зрівняти рахунок зі штрафного, але вирішили провести атаку, щоб вирвати перемогу. На жаль, не вдалося. Отож, «Сокіл» переміг з рахунком 17:14 і посів перше місце. Хмельничани – другі.
 
«Тепер у вересні шість команд з різних груп гратимуть у Суперлізі, - каже Микола Лещенко. – Тому мусимо взяти реванш у «Сокола». А поки що… готуватимемося до заключного туру з регбі-7 та Кубку України з регбі-7, який, між іншим, пройде в Хмельницькому наприкінці серпня».
Останні налаштування хмельничан перед матчем із Соколом
Не раз аути львів’ян вигравали хмельничани
Капітан РК Хмельницький Олег Валюс був активним в атаках свого клубу
Не так вже і легко було стримати гостей зі Львова
Регбі - не найтравматичніший вид спорту, але без травм, на жаль, не обійшлося
Гравці Сокола відчайдушно оборонялися
В матчі хмельничан та львів’ян не раз команди продовжували свої атаки через аути
Вибити м’яч подалі від власної зони - ось одне із завдань команди, яка обороняється
Прорватися крізь захист Сокола було доволі важко
Матч хмельничан із льв’янами видався напруженим та емоційним
Попри поразку, гравці РК Хмельницький не відмовляли в інтерв’ю журналістам 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую