ye-logo.v1.2

Відкриваємо завісу

Спорт 1386
Фото: Людмила

Хмельницький обласний музично- драматичний театр імені Михайла Старицького відкрив 79-й сезон виставою „Трон і корона”.

Радісною подією для театральної інтелігенції стало вручення диплома Всеукраїнського фестивалю академічних театрів „Данапріс-2009” за кращу чоловічу роль у постановці „Євангеліє від Івана” Анатолія Крима актору Миколі Нелюбі, заслуженому артисту України.

Шанувальникам мистецтва була представлена вже знайома вистава – історична драма про Ігнатія Мархоцького, який заснував на Поділлі „Миньковецьку державу”, Броніслава Грищука та Олександра Бойцова.

Протягом місяця на хмельничан чекає чимало прем’єр. Як каже Наталя Небелюк, завідувач літературною частиною театру, нових вистав буде значно більше, ніж минулого сезону. Зовсім скоро на нас чекає романтична казка „Синдбад-мореход” Валерія Шульжика. На камерній сцені буде поставлена п’єса „Кішки-Мишки” Олександра Марданя, також артисти представлять вистави „Криза” Ореста Огородніка, „Лелека без даху” Михайла Рогожина. 

З минулих театральних сезонів „повертаються” вже улюблені для хмельничан „Євангеліє від Івана” Анатолія Крима, „Кайдашева сім’я” Івана Нечуя-Левицького.

Окрім творчої роботи для свого дорогоцінного домашнього глядача, артисти планують „обмін досвідом” з колегами по цеху. Хмельницький обласний театр братиме участь у Всеукраїнському фестивалі комедій „Золоті оплески Буковини” в Чернівцях та у фестивалі професійних театрів „Драматургія молода” в Тернополі.

Наскільки гарні вистави та талановиті актори театру імені Михайла Старицького, може переконатися кожен бажаючий.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую