ye-logo.v1.2

Головному музею комсомольців виповнилося 30 років

Спорт 1533
Фото: TEST TEST TEST

Червоні стяги перед входом, юні ленінці та комсомольські пісні. В Шепетівці відзначили два свята: день народження музею імені Миколи Остро

Хоча, насправді, музей, який за унікальність архітектури 20 років тому було занесено до міжнародного каталогу «Музеї світу», веде відлік свого існування з 1946 року.
Саме тоді у Шепетівці було відкрито літературно-меморіальний музей Островського. Експозиція розташувалась в одній маленькій кімнатці. Нове приміщення було відкрито у 1979 році, і над його художньо-монументальним оформленням працювали 80 художників з різних міст України та сотні молодих тодішніх комсомольців з усього СРСР, не отримуючи за це жодної копійки.
Через 30 років багато хто з них знову повернувся у Шепетівку на святкування, до того ж, дата співпала ще з одним святом їхньої молодості – 90-річчям комсомолу. Серед запрошених і справді було багато іменитих та впливових людей Хмельниччини. А з комсомольським значком на грудях, які безкоштовно роздавали у фойє музею, спеціально створену до ювілею фотовиставку «Це наша з тобою біографія» оглядали заступник губернатора Микола Вавринчук та заступник голови обласної ради Валентин Грищук.
До речі, були часи, коли музей приймав близько 100 тисяч відвідувачів на рік. Нині ця цифра значно скромніша.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую