ye-logo.v1.2

Як мені сказали «ні» у сальсі та… «включили» інчуфлою

Спорт 3692

Нарешті я почала вивчати базові фігури із сальси!

Це мене безмежно тішить, адже освоївши декілька основних сальса-елементів, я вже зможу вільно почувати себе на соціальних латино-американських вечірках та танцювати елементарні композиції (зв’язки).
Базові фігури в сальсі – це ті рухи та зв'язки (вузлики), які з одного боку є найпростішими, а їхнє виконання не потребує спеціальної підготовки чи високого рівня від танцюриста. З іншого – це основа, база для більш складних фігур та вузликів. Ось у цьому і полягає, на мою думку, простота сальси. Достатньо навчитися правильно виконувати цих декілька базових фігур, компонувати, конструювати з них зв’язки, і ось ви вже справжня сальсіта чи справжнісінький сальсеро.
Отож цього разу на уроці із сальси я вивчала делікіно («Dile que no») та інчуфлу («Enchufla»).
«Знаєш делікіно – знаєш сальсу», – це так образно висловилася тренерка танцювальної школи «Сальса Вікторія». «Dile que no» перекладається з іспанської «скажи їй ні».

Як бачите на відео цей рух говорить сам за себе, коли партнер перегороджує сальсіті шлях у танці. Досвідчені танцівники у процесі засвоєння термінів фігур радять чинити саме так: перекладати слова й асоціювати із рухами, так вони краще запам’ятовуватимуться.
Що ще потрібно знати про «Dile que no»? Це імпульсивний рух, це перехід із закритої позиції у відкриту.
Спочатку я вчилася у танці гідно відповісти на «ні» партнера соло

У соло руки вільні для жіночої стилістики, тому, звісно ж, ми її добавили до «Dile que no». До речі у парі, коли позиція відкрита теж так можна виконувати цей елемент, з елегантно відведеною у бік ручкою на рахунок 3. Як ви вже помітили на відео для зручності делікіно ми танцювали через проміжний крок – бейсік.
На тренуванні, далі за планом розпочали вивчення такого елемента як «Enchufla» (слово означає – «підключи, включи її»). Інчуфла базується на кубинських кроках, опис та відео яких є у попередніх матеріалах блогу. Як виконувати? На раз партнер лівою рукою дає партнерці імпульс, на 2-3 повертає її (тут треба уважно слідкувати за руками, щоб ліктем не вдарити), вимальовуючи руками коло над головою, на 5-6-7 веде партнерку дугою.

Як правило, інчуфла танцюється у зв’язці із делікіно.
Начебто і вчила «Dile que no» та «Enchufla» соло. Та, що цікаво, варто лишень встати у пару… і знайомі щойно рухи стають суцільною новизною. Вже традиційно відтоптала партнеру ногу, зачепила ліктем, мало не впала – і це ще не весь перелік казусів, що сталися зі мною на цьому тренуванні. Мабуть, слово «ні» у танці мені краще не говорити)) та й «підключаюсь» я інчуфлою якось по-своєму, своєрідно.
Оскільки заняття соціальними танцями передбачає швидке та легке навчання, то навіть наполегливе вивчення та засвоєння базових фігур із сальси відбувається весело і цікаво. А практичні заняття, окрім тренувального залу регулярно проходять на сальса-вечірках. Адже сальса – це, перш за все, весело проведений час!
Скажу, що зараз банальне «не хочу йти на тренування» зі мною вже не спрацьовує. Моя ціль, тренери із сальси Віка та Ігор, а головне відповідальність перед собою, дуже дисциплінують, і не дозволяють сачкувати, пропускаючи заняття. Завдяки малесенькій меті на проекті ще раз переконуюсь, що не добре, не правильно піддаватися різноманітним «не хочу», «втомилася» тощо. Бо, насправді, ці симптоми як рукою знімає вже під час тренування.
Додому після занять із сальси я повертаюся, як то кажуть, з ендорфінами, натхненною, енергійною, а головне здоровою! Не зайвим буде зазначити, що заняття соціальними танцями здатні знімати стрес після напруженого робочого дня. Такі тренування регулюють серцево-судинну систему, покращують травлення. Корекцією осанки та емоційно-психологічною корекцією теж завдячуємо їм. А якщо ще пригадати соціальну складову такого хобі: обмін емоціями, знайомство та спілкування у танці, то його користь важко переоцінити.
На завершення додам цитату із фільму «Давайте потанцюємо» («Shall We Dance») з Річардом Гіром та Дженіфер Лопес у головних ролях, який нещодавно знову переглядала: «Знайдіть для себе час. Потанцюйте. Це так оживляє, надихає і захоплює! Коли ти танцюєш – ти живеш!».

Партнер проекту танцювальна студія "Сальса Вікторія"

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую