ye-logo.v1.2

Синдбад рятує кохання

Спорт 1191
Фото: Олег Черненко

У  музично-драматичному  театрі імені  Михайла  Старицького  відбулася прем’єра  казки  «Синдбад-мореход»

Один оберт сцени - і ми опиняємося у царському саду візира Джафара, де молодий садівник Алі вирощує прекрасні троянди для своєї коханої - царівни Зейнаб. Ще один оберт, і ми – у бурхливому морі або на острові зачарованих птахів. Швидко змінюються декорації (художник-постановник Олександр Долоянц), і глядачі разом з акторами перегортають ще одну сторінку  казки про легендарного Синдбада.

У цій виставі зайняті провідні актори обласного музично-драмати-чного театру, заслужені артисти України Степан Бортнічук (Синдбад), Леонід Диса (стражник), Олена Букатевич (Даліла), актори: Дмитро Олійник (Джафар), Олександр Топоринський (Абдулла), Володимир Веляник (стражник), Валерій Купченко (купець Мансур), Марина Семенюк (Зейнаб), Ярослав Дмитрик (садівник Алі), Павло Кашпрук (Цар птахів). І це свідчить про увагу, яка приділяється маленькому глядачеві. Адже діти завжди емоційніше, ніж дорослі, реагують на перебіг подій на сцені, вони, по суті, учасники дійства: підказують улюбленим героям, як вчинити і застерігають від небезпеки.

Ми запитали режисера-постанов-ника, заслуженого діяча мистецтв України Григорія Мельника, чому він звернувся саме до цієї казки? “В репертуарі нашого театру, - каже Григорій Васильович, - є вистави для глядачів молодшого шкільного віку, до прикладу, “Світлофор-моргайко”, і нам потрібно було визначитися з репертуаром для підлітків. А вистава “Синдбад-мореход” розрахована саме на них. Підліткам важливо мати для себе якийсь взірець для формування характеру, світогляду, з якого можна брати приклад, на кого хотілося б бути схожим. Романтичний герой східних казок Синдбад дуже популярний і улюблений образ дітлахів”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую