ye-logo.v1.2

Захиститись не вдалося

Спорт 2095

У Парижі завершився чемпіонат світу з фехтування, участь в якому взяли одразу ж п’ятеро подільських спортсменів.

Безумовно, головні сподівання шанувальники цього виду спорту покладали на шаблісток – олімпійських чемпіонок Галину Пундик та Ольгу Жовнір. І в особистих змаганнях дівчата… розчарували.
Ольга Жовнір посіла 21 місце, а Галина Пундик – 90! Однак їх колеги по збірній України Ольга Харлан та Олена Хомрова  здобули срібну та бронзову нагороди чемпіонату світу, що давало надію на те, що в командних змаганнях ця «олімпійська четвірка» здобуде черговий чемпіонський титул. До того ж, мали б і захистити титул чемпіонок світу, який вони виборювали протягом останніх трьох років. Але цього разу не вдалося.
У фіналі командних змагань наші дівчата програли росіянкам із рахунком 33:45. А тому наступного року буде неабиякий стимул повернути собі титул чемпіонок світу.
Щодо чоловіків-шаблістів, то в особистих змаганнях кращий результат серед українців здобув нетішинець Дмитро Пундик, який посів 16 місце. Дмитро Бойко та Олег Штурбабін «фінішували» на 39 та 46 позиціях відповідно. Саме це подільське «тріо» і стало кістяком збірної України в командних змаганнях, до яких приєднався й киянин Андрій Ягодка.
На жаль, нашим хлопцям не вдалося зійти на п’єдестал пошани, вони посіли лише сьоме місце.
Однак і цей результат для збірної, фехтувальники якої ще не хапали зірок із неба, дає сподівання, що в майбутньому в нас будуть не лише олімпійські чемпіонки з фехтування, а ще й  чемпіони.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую