ye-logo.v1.2

Кубок України з волейболу. Сюрприз від хмельничан та «Дніпро» за крок від провалу (ФОТО)

Спорт 3290
Новатор-2-Прикордонник вийшов до другого етапу Кубка України з волейболу
Новатор-2-Прикордонник вийшов до другого етапу Кубка України з волейболу. Фото: автора

Завершився перший етап змагань, за підсумками якого визначилися учасники наступного.

У Хмельницькому пройшли матчі першого етапу Кубка України з волейболу серед команд, які потрапили у групу «В». Три дні вищолігові хмельницький «Новатор-2-Прикордонник», нетішинський «Енергетик», «Колос» з Чернівецької області та представник Суперліги «Дніпро» змагалися за дві перепустки до наступного раунду змагань.

Головним фаворитом за одну з путівок до другого етапу вважався клуб із Дніпра. Адже це команда Суперліги, тоді як інші – представники вищої ліги. Утім, «Дніпро» лише в останньому матчі «вскочив на підніжку потягу, що відправляється».

У перший ігровий день дніпряни не мали проблем у матчі «НАЕК-ХАЕС», перемігши з рахунком 3:0. А ось господарі етапу – волейболісти «Новатора-2-Прикордонника», у першій грі здолали «Колос» з рахунком 3:1.

"Колос" з Новоселиці Чернівецькоїобласті (у червоній формі) до останнього претендував на вихід до наступного етапу Кубка України.

Центральний матч відбувся у другий день, коли хмельничани зустрілися з дніпрянами. У першій партії представник найвищого дивізіону України здолав опір господарів майданчику, вигравши з рахунком 25:23. А ось далі… Хмельничани, в складі яких лише один Максим Турик пограв у Суперлізі (ще декілька гравців лише епізодично з’являлися в складі головного «Новатора»), показали, що їм під силу виграти в команди найвищого дивізіону. Три партії з рахунками 26:24, 25:21 та 25:19 і перемога хмельничан у матчі 3:1.

В іншому поєдинку другого дня «Колос» здолав нетішинців 3:0.

В останній день змагань головним матчем, мабуть, став поєдинок «Дніпра» та «Колоса». Адже від його результату залежало, яка з команд пройде до другого етапу. «Колос», програвши першу партію, виграв дві наступні. І, здавалося, команді з Буковини вдасться вибити з розіграшу Кубка України дніпрян. Та в четвертій партії «Дніпро» розібрався з «Колосом», вигравши 25:14. А у завершальній партії дніпряни були сильнішими 15:13 і врятувалися від вильоту.

"Дніпро" ледь не вилетів з Кубка України впершому ж раунді.

Ну, а матч «Новатор-2-Прикордонник» проти «НАЕК-ХАЕС» носив вже формальний характер. Хмельничани достроково посіли перше місце в групі, а нетішинці – останнє. «У цьому матчі ми спеціально не задіювали Максима Турика, Павла Онищенка та Артура Гандзія. Дали змогу пограти молоді, - каже директор ВК «Новатор» Іван Терещук. – Як бачимо, хлопці впоралися, адже виграли з рахунком 3:0».

Заключним матчем став поєдинок хмельницької команди та нетішинської.

Едуард Бистрицький (№1 у синій формі), екс-гравець "Новатора" виступає за команду з Нетішина.

Молоді волейболісти "Новатора-2-Прикордонник" (у червоному) виграли усі матчі першого раунду Кубка України.

Отож, далі крокують дублери «Новатора» та «Дніпро». Де хмельничани гратимуть на другому етапі, матчі якого заплановані наприкінці жовтня, поки невідомо.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую