ye-logo.v1.2

Кубок України з волейболу. Тренер «Новатора»: «Нам пощастило»

Спорт 2955
Роман Ковальчук, наставник ВК Новатор
Роман Ковальчук, наставник ВК Новатор. Фото: з архіву

Хмельницька команда пройшла до півфіналу змагань, здолавши харків’ян.

Відбулися чвертьфінальні протистояння Кубка України з волейболу серед чоловічих команд. Хмельницький «Новатор» свої поєдинки проти «Юридичної академії» проводив у Городку. Потрібно було виграти два матчі, аби не вирішувати долю путівки до «золотого сету». Утім, саме 5 партія другого матчу і стала вирішальною.

У першому матчі, який пройшов 4 січня, «Новатор» виграв у суперника з рахунком 3:0. «Це візуально здалося, що ця перемога далася нам легко, - каже головний тренер «Новатора» Роман Ковальчука. – Просто суперник звикав до майданчику, адже в Городку терафлексове покриття, до якого потрібно пристосуватися. «Юракадемія» зробила 36 помилок. Якщо взяти до уваги всі наші зароблені очки в цьому матчі – 75, то, по суті, половину з них нам «подарував» суперник. Але ще вчора в третій партії було видно, що сьогоднішній матч буде зовсім іншим».

Власне, так і сталося. Сьогодні, 5 січня, «Юридична академія» виграла перші дві партії. В третій «Новатору» вдалося відігратися, але… четвертий сет став заключним у цьому матчі. Отож, 1:3 і рахунок у протистоянні став 1:1. «Перед «золотим сетом» я просив хлопців зіграти дисципліновано, - продовжує Роман Олександрович. – І на початку нам вдалося зробити певний очковий відрив, а далі… Якщо бути відвертим – нам пощастило. За рахунку 15:14 помилився капітан суперника, який до цього діяв безпомилково. Звісно, можна говорити, що я радий виходом до наступного етапу. Але радощів після такого матчу не відчуваю. Нам потрібно терміново виправляти свої помилки, оскільки вже 12-13 січня ми в Харкові знову граємо з «Юракадемією», але вже в чемпіонаті, в якому необхідно виправляти своє турнірне становище».

Отож, 12-13 січня «Новатор» вже у Суперлізі зіграє проти «юристів». Ну, а вже 20-21 січня хмельничани гратимуть у півфіналі Кубку України. Проти якого клубу? Визначить жереб.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую