ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор» - «Буревісник»: коли справу зроблено на… досвіді (ФОТО)

Спорт 3153
Новатор здобув дві перемоги над чернігівським Буревісником
Новатор здобув дві перемоги над чернігівським Буревісником. Фото: автора

Хмельницька команда провела свої домашні матчі чемпіонату України в Суперлізі.

У гості до «Новатора» завітав чернігівський «Буревісник», який у 16 попередніх матчах виграв лише один. А тому й не дивно, що хмельничани вважалися фаворитом цих протистоянь, і від них очікували лише перемог.

Перед першим поєдинком стало відомо, що «Новатор» залишився без одного з гравців основного складу Дмитра Козловського. Виявилося, що 30-річний зв’язуючий залишив не лише хмельницький клуб, а й Україну. Дмитро продовжить свою кар’єру в Чехії.

Та навіть без Козловського хмельничани виглядали сильнішими та досвідченішими. У першому матчі боротьба точилася лише в першій партії, в якій переміг «Новатор» з рахунком 25:22. А далі… ще два сети за хмельничанами (25:19 та 25:15) та переконлива перемога з рахунком 3:0.

Удари В’ячеслава Панкратенкова у грі проти "Буревісника" були потужною силою для "Новатора".

Гравці "Новатора", попри свій досвід, також не раз помилялися та отримували зауваження від наставника команди.

Після цього матч наставник чернігівчан Володимир Борисенко зазначив, що на даному етапі його команді під силу виграти в «Новатора» лише одну партію, а не матч. І, забігаючи наперед, «Буревісник» мав шанс здолати хмельничан в одному з сетів вже під час другого поєдинку.

Інколи гості просто не встигали блокувати удари волейболістів "Новатора".

Віддати належне гостям, їм вдалося дещо попсувати нерви хмельничанам. Вже у першій партії «Буревісник» зміг відірватися на два очки. Утім, склалося враження, що гравці «Новатора» у потрібний момент «увімкнуться» та змінять ситуацію на свою користь. Так, власне, і сталося під завісу сету. Господарі дотиснули суперника та виграли 25:21.

У другій партії «Новатор» швидко пішов у 4-5 очковий відрив, і головний тренер команди Роман Ковальчук вкотре почав випускати на майданчик молодих виконавців із дублюючого складу. Молодь «каші не зіпсувала». Волейболісти «Новатора» утримували свій відрив, не підпускаючи суперника ближче, ніж на три бали. Ну, а сет завершився з рахунком 25:20.

Найцікавішою та запеклою стала третя партія. Моментами молоді гравці «Новатора» помилялися і це призводило до того, що «Буревісник» мав шанси виграти цей сет. Під завісу партії рахунок був 21:23, і… Роман Ковальчук почав міняти молодь на досвідчених виконавців. Як наслідок, хмельничани відігралися, а згодом і довели партію до перемоги – 26:24. Вигравши партію, перемогли і в матчі з рахунком 3:0, здобувши чергові три очки.

Завдяки двом перемогам над «Буревісником», «Новатор» зберіг за собою 5 місце в турнірній таблиці, маючи в активі 33 очки. Попереду ж «МХП-Вінниця» з харківським «Локомотивом» (у них по 41 балу), «Барком-Кажани» зі Львова (39 очок) та вінницьке «Серце Поділля» (36 очок).

Матчі 10 туру пройдуть 9-10 лютого. Хмельничани гратимуть на виїзді проти ВК «Дніпро». Дніпряни у 18 матчах мають в активі лише одну перемогу. Вдома ж «Новатор» гратиме 23-24 лютого проти «Локомотива».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую