ye-logo.v1.2

Футбол. Кубок у Хмельницькому: перші матчі й вже несподіванки (ФОТО)

Спорт 4739
"Поділля" U-19 (Хмельницький) - "Нива" (Вінниця): товариський матч, який для обох клубів став підготовкою до футбольної весни
"Поділля" U-19 (Хмельницький) - "Нива" (Вінниця): товариський матч, який для обох клубів став підготовкою до футбольної весни. Фото: автора

Стартував «Кубок міського голови», участь в якому беруть вісім команд.

Сьогодні, 9 лютого, відбулися перші два матчі товариського турніру, який триватиме до третього березня. Матчем відкриття «Кубку міського голови Хмельницького» з футболу став поєдинок місцевого «Поділля» (молодіжної команди, за яку грають футболісти віком до 19 років) проти вінницької «Ниви», яка виступає в другій лізі чемпіонату України та посідає четверте місце.

Звісно, фаворитом цього матчу вважалися вінничани. Щоправда, «Ниву», під час зимової паузи в змаганнях команд-майстрів, залишили ряд провідних футболістів. А тому наставник вінничан Нгаха Колінс шукає варіанти, ким замінити тих, хто пішов. Утім, в складі вінничан є чимало досвідчених футболістів. Ну, а «Поділля» U-19 – це молоді гравці, з яких лише один Роман Худік спробував «на смак» другу лігу в складі основного «Поділля». А решта… Хіба що Майко інколи з’являвся в другій лізі (але в цьому сезон). Та й 17-річний Сергій Якобчук зіграв чотири хвилини. Словом, молодь «Поділля», теоретично, у цьому матчі влаштувала б і нічия.

"Поділля" U-19 (Хмельницький) - "Нива" (Вінниця). 

"Поділля" U-19 (Хмельницький) - "Нива" (Вінниця).

Утім, матч почався за рівної гри. Вінничани згодом все таки заволоділи ініціативою, щоправда якихось проблем голкіперу «Поділля» майже не створювали. Хмельничани ж намагалися десь вийти в атаку, та, складалося враження, їм заважало хвилювання.

Турнір хоч і товариський, але підтримати "Ниву" в Хмельницькому приїхали вболівальники з Вінниці.

Перші хвилин 30 господарі поля ще трималися, а далі… почали помилятися. Як наслідок, на 40 хвилині «Нива» заробила пенальті. Досвідчений 29-річний Ігор Маляренко не зміг переграти 20-річного Єгора Нестеренка (він із разом Олександром Погорілим найстарші гравці в «Поділлі» U-19 – обом вже по 20 років, але за рішенням тренерів зіграли за «молодіжку»). Нестеренко відбив м'яч, ось тільки далі Денис Долинський встиг на добивання та відкрив рахунок у матчі.
Перший тайм так і завершився перемогою «Ниви» 1:0.

Нестеренко відбив пенальті, але далі було добивання і гол.

Після перерви вінничани майже замінили увсеь склад команди. «Поділля» ж проводило поступові заміни. І другий тайм видався ще сухішим на моменти. Але найцікавіше було наприкінці. Чим ближче до завершення гри, тим частіше хмельничани почали атакувати. І одна з атак завершилася голом Дмитра Низовця, 17-річного капітана «Поділля».

"Поділля" U-19 (Хмельницький) - "Нива" (Вінниця).

"Поділля" U-19 (Хмельницький) - "Нива" (Вінниця).

"Поділля" U-19 (Хмельницький) - "Нива" (Вінниця).

"Поділля" U-19 (Хмельницький) - "Нива" (Вінниця).

Дмитро Низовець зрівняв рахунок у матчі.

Ще через декілька хвилин хмельничани заробили пенальті, який реалізував Сергій Якобчук. І рахунок став дещо несподіванним – 2:1. До слова, у складі «Поділля» U-19 на той момент команда була майже з усіх гравців, яким… по 17 років.

Переможний гол у ворота вінницької "Ниви".

«Нива» намагалася врятуватися від поразки. Але не змогла. А тому «Поділля» виграло свій перший матч на турнірі й стало лідером змагань. Хоча б на певний час.

Ще в одному матчі сьогоднішнього дня зустрілися ФК «Малинськ» з Рівненської області та «Нива» з Теребовлі Тернопільської області. Матч завершився з рахунком 3:0 - перемогла команда з Тернопільщини. І це теж можна назвати несподіванкою, адже «Нива» грає в першості області, а «Малинськ» є одним із лідерів аматорського чемпіонату України в групі «1». 

Вже завтра, 10 лютого, відбудуться чергові два матчі Кубку. О 13.30 на стадіоні ДЮСШ №1 хмельницьке «Поділля» протистоятиме «Малинську», а о 16.00 волочиський «Агробізнес» проекзаменує старокостянтинівський «Случ».

Читайте також: Календар матчів турніру

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую