ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Оболонь-Бровар-2»: гол-красень та чергова перемога (ВІДЕО + ФОТО)

Спорт 3251

Хмельницька команда вдома здолала киян.

У матчі 5 туру чемпіонату України з футболу в другій лізі групі «А», який відбувся в Хмельницькому, зустрілися сусіди по турнірній таблиці. «Поділля» та столична «Оболонь-Бровар-2» ділили між собою шосту сходинку, маючи в активі по сім очок. Та, якщо кияни більшу частину своїх очок взяли на старті чемпіонату, то ось хмельничани додають від матчу до матчу. І цього разу «Поділля» знову перемогло.

Хмельничани, які 20 серпня грали в Кубку України з житомирським «Поліссям» (кияни не виступають у цьому турнірі, оскільки в Кубку грає їхня перша команда), вийшли на матч проти «Оболоні-Бровар-2» в бойовому складі. Вже після гри наставник киян Олег Мазуренко говорив, що в його команді немає таких досвідчених футболістів, як у «Поділля», а тому, звісно, його хлопцям було важко.

Капітани Поділля та Оболоні-Брова-2 - Олександр Воловик та Андрій Корнєв - найдосвідченіші футболісти в своїх командах
Артем Гайдаш діяв на вістрі атаки Поділля
Деякі вболівальники Поділля виготовили собі футболки з написами "Завжди вірні"
Ян Морговський не лише надійно діяв у захисті, а й дуже активно підключався до атак Поділля
Ултрас Поділля створили перфоманс з синьо-жовтими димовими шашками

Та саме «Оболонь-Бровар-2» першою створила загрозу біля чужих воріт, коли пробив Денис Островський. Щоправда, м’яч пролетів повз. А далі «Поділля» «увімкнулося». Володіючи ігровою та територіальною перевагою, хмельничани намагалися створювати небезпеки завдяки фланговим атакам, де активно діяли Олександр Музичук та Віталій Каверін. Але до завершального удару справа не доходила. Приблизно на 15 хвилині, після навісу з кутового, міг відзначитися Музичук, але він не пробив, а скинув м’яч під удар Владиславу Охрончуку. Пробити захиснику, який підключився до атаки, завадили оборонці «Оболоні».

Був ще один момент, коли на ударну позицію вивели Сергія Зуєвича. Але цього разу м’яч влучив у спину комусь із гравців зі столиці. Гол наче назрівав. Моменти були. Але на табло СК «Поділля» були нулі. Після гри головний тренер «Поділля» Віталій Костишин вже не вперше нарікав на те, що його команді ніяк не вдається реалізувати свої моменти. «Хочеться, щоб після першого тайму була можливість спокійніше дивитися футбол, забивши, до прикладу, два голи. Тому нам є ще над чим працювати», - казав Віталій Володимирович.

У другому таймі майже нічого не змінилося. «Поділля» продовжувало атакувати, «Оболонь-Бровар-2» діяти на контратаках. Киянам вдавалося тримати свої ворота на замку, інколи навіть просто вибиваючи м’яч подалі. Та на 66 хвилині хмельничани відкрили рахунок. Андрій Муляр відпасував на Музиченка, той на Шпікулу, а Ярослав в один дотик прострілив у штрафний майданчик. Голкіпер киян Володимир Коломієць відбив м’яч кулаками, та перешим на добиванні був лівий захисник «Поділля» Ян Морговський. Ян, не зупиняючи м’яча, пробив з кута штрафного майданчика під самісеньку поперечину воріт суперника. «Думаю, цей гол стане кращим у цьому турі», - після гри припустив тренер гостей. «Морговський зробив все правильно, не почав нічого вигадувати, а одразу пробив. Молодець», - констатував Костишин. Отож, рахунок став 1:0.

Олександр Воловик - капітан Поділля
Андрій Муляр також міг відзначитися у воротах Оболоні
Владислав Охрончук в одному з епізодів розрядив сиутацію біля власних воріт, вибивши м'яч подалі
Ярослав Шпікула став автором гольової передачі
Олександр Музичук "розривав" правий фланг захисту київської команди
Роман Опря вийшов у другому таймі та грав на позиції форварда

Після голу, гра дещо змінилася. Гравці «Оболоні-Бровар-2» намагалися зрівняти рахунок. Щоправда, майже нічого і не створили біля воріт господарів. Але тримали в напрузі до фінального свистка як гравців та тренерів «Поділля», так і вболівальників хмельницької команди.

Матч так і завершився перемогою «Поділля» з рахунком 1:0. Якщо брати до уваги кубкову гру з «Поліссям», то хмельничани вже п’ятий матч поспіль не програють (чотири перемоги та одна нічия). У чемпіонаті ж безпрограшна серія налічує чотири матчі.

Футболісти Поділля після матчу подякували вболівальникам за підтримку

Отож, після 5 турів хмельницька команда має 10 очок і перебуває на четвертій сходинці. Стільки ж у «Полісся» та «Вереса», які випереджають «Поділля» за рахунок додаткових показників. Лідирує тернопільска «Нива», в якої 12 балів. Саме з «Нивою» «Поділля» гратиме в шостому турі, який пройде 31 серпня. Гра відбудеться в Тернополі.

Але до цього хмельничан очікує непростий матч у Кубку України. 27 серпня в вівторок о 17.00 на СК «Поділля» команда Віталія Костишина зіграє з луцькою «Волинню».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую