ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Нива»: везіння, гра голкіперів та нічия (ВІДЕО+ФОТО)

Спорт 2427

У центральному поєдинку другої ліги групи «А» жодній з команд не вдалося забити.

Сьогодні, 23 жовтня, відбулися матчі 17 туру чемпіонату України з футболу в другій лізі групі «А». Хмельницьке «Поділля», яке посідало четверте місце, приймало тернопільску «Ниву», яка йшла другою. І ця гра була центральною в цьому турі. Утім, стала єдиною, в якій глядачі не побачили забитих голів.

Хмельничани, які в минулому турі на виїзді виграли в «Оболоні-Бровар-2» з рахунком 3:0, прагнули продовжити свою серію перемог, яка налічувала два матчі. А ось «Нива», яка в Тернополі програла «Калушу» 0:3, хотіла реабілітуватися перед власними вболівальниками. Але обидві команди перед грою зіткнулися з певними кадровими проблемами. «Поділля» не могло розраховувати на центрального захисника Владислава Охрончука, який відбував дискваліфікацію. Також не зміг зіграти Арсентій Дорошенко, який захворів. «Нива» також не задіяла двох гравців «основи» - травмованих Кохмана та Хохлова.

Поділля - Нива - центральний матч 17 туру в другій лізі групі А
Артем Панасенков, який діяв на вістрі атаки Поділля, намагався активно грати й у відборі
Вже на 4 хвилині матчу тернопільська Нива ледь не відкрила рахунок у грі

І саме гості на четвертій хвилині матчу ледь не повели в рахунку. Після навісу з кутового на дальню стійку Демчук переправив м’яча на Кисленка, який одразу пробив головою. Голкіпер «Поділля» Андрій Федоренко «потягнув» удар, і м’яч спочатку влучив у стійку, а потім приземлився схоже на лінії воріт. Утім, гравці «Ниви» сигналізували арбітру, що м’яч перетнув лінію. Але суддя Леськів з Львівщини продовжив матч – голу не було. Вже на відео сайту «Є» можна розгледіти, що голу все таки не було, і арбітр прийняв правильне рішення.

Господарі поля після такого епізоду відповіли неточними ударами Яна Морговського, Артема Панасенкова та Олександра Майка. А ось удар Сергія Зуєвича хоч і був у ствір воріт, але прийшовся саме туди, де стояв Максим Механів, який без проблем парирував його.

Ян Морговський, захисник Поділля, традиційно не лише захищався, а й атакував
Сергій Зуєвич мав шанс забитив ворота Ниви, але не зміг його реалізувати
В'ячеслав Калінін грав на правому фланзі півзахисту Поділля
У матчі Поділля - Нива було чимало боротьби

У середині першого тайму «Ниві» вдалося провести стрімку контратаку, в якій ексгравець волочиського «Агробізнесу» Андрій Скакун віддав точний пас на Максима Проціва, і той, пробивши по воротах «Поділля», влучив у поперечку воріт.

Другий тайм видався щедрішим на моменти. І на його початку саме хмельничани домінували на полі. Так, вже на 47 хвилині матчу Віталій Каверін, обікравши захисника «Ниви», вийшов віч на віч із Механівим, але не зміг переграти голкіпера гостей. А згодом Зуєвич міг відкривати рахунок, але після пасу Каверіна пробив з восьми метрів повз ворота. Мав шанс і Панасенков, але і нападник «Поділля» не зміг нанести влучного удару з метрів п’яти. Вже після гри головний тренер тернополян Василь Малик казав, якби «Поділля» реалізувало б ці моменти, невідомо як завершився б цей матч.

Віталій Каверін вже традиційно був одни із найнебезпечніших гравців у складі Поділля
Олександр Майко підключався до атака Поділля
М'яч після удару Панасенкова в другому таймі пройшов поруч зі стійкою воріт тернопільської Ниви
Артем Романюк вийшов у складі Поділля на заміну в другому таймі
Андрій Скакун, ексгравець Агробізнесу, був доволі активним на лівому фланзі півзахисту Ниви
Голкіпер Поділля Андрій Федоренко декілька разів врятував свою команду від голу
Поділля не змогло перегртаи тернопільську Ниву, але здобуло заліковий бал у матчі з одним із лідерів першості

А ось кінцівка поєдинку видалася доволі нервовою саме для господарів. Адже «Нива» могла «вирвати» перемогу. Зокрема, удар головою Тараса Мороза прийняла на себе поперечина воріт «Поділля», а удар Мирона Бідного не завершився голом завдяки голкіперу хмельничан Андрію Федоренку. Та господарі також малим шанс здобути «вікторію» - якби Роман Опря зміг обіграти Механіва, коли той вийшов з воріт на зустріч форварда «Поділля», а Роман намагався його перекинути, та не вдалося. У підсумку нічия 0:0. Що ж після матчу говорили тренери команди, дивіться у відео від сайту «Є»:

Після цього поєдинку «Поділля» залишилося на четвертому місці в турнірній таблиці, маючи в активі 26 очок. Наступний матч хмельничани зіграють 27 жовтня в Вишгороді Київської області проти «Діназу», команди, яка має на один бал менше та йде п’ятою. У Хмельницькому «Поділля» гратиме другого листопада проти чернівецької «Буковини».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую