ye-logo.v1.2

«Шахтарю» - 75: погляд із Хмельницького

Спорт 2988
Фото: автора

Донецький «Шахтар» відсвяткував ювілей на «широку ногу»

Феєричне шоу, світові зірки, подарунки, салют – ось так коротко можна описати те, що відбувалося в Донецьку на «Донбас Арені», де відбулося урочисте святкування 75-річниці створення футбольного клубу «Шахтар». За святом, яке стало чи не найголовнішою подією минулого тижня, слідкували не лише в Донецьку, а й в інших містах України та зарубіжжі. Ще б пак, ювілей був в однієї з найбагатших команд країни. Тому «Шахтар» просто не міг відсвяткувати ювілей без пафосу…

«Головне - це наші вболівальники», -

заявив після шоу на «Донбас Арені» президент клубу Рінат Ахметов. І те, що вони для «Шахтаря» на першому місці відчувалося протягом усього святкування ювілею. Клуб приготував не лише невеличкі подарунки для тих, хто завітав на стадіон (а прийшло понад 50 тисяч глядачів), а й залучив усіх до створення самого шоу. Ахметов же, виступаючи як на стадіоні, так і за його межами, завжди акцентував свою увагу саме на «дванадцятому гравці». Тому, мабуть, й не дивно, чому в Донецьку так люблять «Шахтар». Ті ж віддячують своєю підтримкою. А найактивніші взагалі стали безпосередніми учасниками шоу на «Донбас Арені». Сто вболівальників винесли величезні копії трофеїв, завойованих «Шахтарем» за всі роки.

Без економії

Мабуть, «Шахтар» витратив на свій ювілей якщо не річний бюджет Хмельницького, то його половину – це точно. Чого лише вартий концерт Ріанни, володарки чотирьох премій «Греммі», хоча замість неї могли б виступити Мадонна чи Леді Гага. Ось тільки в цих двох співачок не вийшло приїхати. Натомість, на «Донбас Арені» вистачало зірок. Зокрема, була там і Міла Йовович, яку запитали: «Ви народилися в Києві. А «Динамо» конкурує з «Шахтарем». Як ви можете допомагати конкуренту рідної команди?» Відома кіноактриса не розгубилася і відповіла: «Я народилася в Україні! Тому й хочу стати учасником ювілею української команди». Не економив «Шахтар» і на подарунках. Дарували різні сувеніри журналістам, ветеранам клубу, гостям та артистам. До речі, лише трьом людям пощастило отримати спеціальну футболку «Шахтаря» з номером «75» та власним прізвищем. Щасливчиками стали Міла Йовович, Ріанна та режисер-постановник шоу Марко Баліч. Між іншим, цей італійський сеньойр, склалося враження, привіз із собою на «Донбас Арену» всю Італію. В його команді, котра займалася організацією шоу, були навіть малюки у візочках! Звісно, вони не працювали, а надихали своїх батьків на активну та плідну роботу.

Україна «чухає потилицю»

Шоу на «Донбас Арені» було доволі яскравим. Але після нього залишилося деяке побоювання за майбутній чемпіонат Європи з футболу, який пройде у нас в 2012 році. Чи зможе держава створити не менш цікавіше свято відкриття «Євро-2012»? Адже на це потрібно «надцять» мільйонів доларів. А де їх взяти? У бюджеті! Моторошно якось… Однак, єдине, що тішить, так це те, що вже можна не шукати компанію, яка б зайнялася відкриттям «Євро-2012». Запросити італійців з Балічем, які ставили шоу не лише на 75-річчя «Шахтаря», а й відкриття «Донбас Арени».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую