ye-logo.v1.2

Футбол. «Агробізнес» - «Ворскла»: історичне досягнення команди з Волочиська

Спорт 4501
Агробізнес, вигравши в Ворскли, вийшов до 1/4 фіналу Кубка України з футболу
Агробізнес, вигравши в Ворскли, вийшов до 1/4 фіналу Кубка України з футболу. Фото: зі сторінки Олександра Чижевського в Фейсбуці

Вперше в історії команда з Волочиська вийшла до чвертьфіналу Кубка України.

Другого грудня в Полтаві відбувся матч 1/8 фіналу Кубка України з футболу між волочиським «Агробізнесом» та полтавської «Ворсклою». І команда з Хмельниччини, яка виступає в першій лізі, змогла здолати одного з лідерів Української Прем’єр-ліги.

Цей матч мав відбутися в Волочиську, але його за згодою команда провели в Полтаві. Як пояснював головний тренер «Агробізнеса» Олександр Чижевський, у Волочиську не було впевненості, що зможуть підготувати належним чином футбольне поле. Адже на календарі зима, і погодні умови могли внести свої корективи.

Та погода нагадала про себе вже в Полтаві, де випав сніг. Але поле вдалося вчасно розчистити. І вже на перших хвилинах матчу «Агробізнес» провів стрімку атаку, яка могла б завершитися взяттям воріт та голкіпер «Ворскли» Дмитро Різник впорався з ударом Віталія Груші.

Але на 25 хвилині Різник «капітулював», коли Руслан Черненко зі штрафного з метрів 16-ти поцілив у «дев’ятку» воріт полтавчан. Рахунок став 1:0.

Все могло змінитися наприкінці першого тайму, коли номінальні гості заробили пенальті, який взявся пробивати Денис Васін. Але переможцем дуелі став голкіпер «Агробізнеса» Олег Мозіль, який відбив удар з одинадцятиметрвої позначки.

Одразу після перерви наставник «Ворскли» почав підсилювати напад, випустивши Дмитра Щербака. Але полтавчани, хоч і володіли часто м’ячем, але створити якісь проблеми Мозілю не вдавалося. «Агробізнес» же більше діяв на контратаках. І на 82 хвилині мав два моменти, на вістрі яких були Сергій Петров та Сергій Семенюк, які вийшли на заміну на 67 хвилині. Але обом в своїх епізодах не вистачило швидкості для прийняття рішення, і м’яч з під їхніх ніг в останній момент вибивали захисники.

«Ворскла» могла перевести гру в додаткові два тайми на 90+4 хвилині, якби не Олег Мозіль, який врятував свою команду після удару Щербака. У підсумку «Агробізнес» переміг 1:0 та здобув путівку до 1/4 фіналу Кубка України.

«Агробізнес» став другим клубом із Хмельниччини, який за часи розіграшу Кубка України, зміг вийти до 1/4 фіналу. Раніше, в 1995 році, шепетівський «Темп» дійшов до цієї стадії та двічі поступився тодішньому дніпропетровському «Дніпру» .

Хто стане суперником волочиської команди в чвертьфіналі, визначить жеребкування, дату проведення якого поки що УАФ не оприлюднювала. Але відзначимо, вже в наступному раунді змагань (матчі заплановані на 3 березня 2021 року) суперником подолян можуть стати донецький «Шахтар», київське «Динамо», СК «Дніпро-1», ковалівський «Колос», рівненський «Верес», «Олександрія», або переможець пари «Десна» (Чернігів) – «Зоря» (Луганськ).

Читайте також: «Полісся» - «Агробізнес»: сьома поспіль перемога команди з Волочиська

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую