ye-logo.v1.2

Будівництво спортзалу та проведення змагань: як у Хмельницькому хочуть розвивати бокс

Спорт 2251
У новій програмі розвитку боксу найбільшою проблемою вказано застарілі матеріально-технічну базу, спортивне обладнання та інвентар
У новій програмі розвитку боксу найбільшою проблемою вказано застарілі матеріально-технічну базу, спортивне обладнання та інвентар. Фото: ілюстративне pixabay.com

Заплановані заходи мають реалізувати за п’ять років.

На розгляд Хмельницької міськради мають винести нову програму, яка стосується розвитку боксу на території громади впродовж 2021-2025 років. У ній прописана низка заходів, які мають втілити у життя за п’ять років. Серед них не лише просвітницька кампанія та придбання інвентарю, а й будівництво спеціалізованого залу боксу. Про це йдеться у нещодавно опублікованому проєкті рішення виконкому.

Згідно з його текстом, наразі відділення з боксу діють у Хмельницьких дитячо-юнацьких спортивних школах №1 «Буревісник» і №2 «Авангард», обласному центрі фізичного виховання учнівської молоді та школі вищої спортивної майстерності. У них щороку боксом займаються 300 дітей і представників молоді. Відповідно хмельничани мають низку досягнень у цьому виду спорту. Однак досягати нових вершин заважають застарілі матеріально-технічна база, спортивне обладнання та інвентар.

«Щоб підтримувати виступи спортсменів на високому спортивному рівні на міжнародних та всеукраїнських змаганнях, залучити максимальну кількість дітей та підлітків до занять боксом в сучасних умовах, необхідне додаткове фінансування», — зазначено у новій програмі розвитку боксу у Хмельницькій міській територіальній громаді.

Наразі в опублікованому тексті програми вказано лише заходи, які заплановано втілити у життя. Однак не вказано необхідне для їх реалізації фінансування. Тому поки важко зрозуміти, скільки саме на цю програму доведеться виділити коштів з міської скарбниці.

Серед запланованих заходів вказані доволі «загальні» речі, характерні для подібних програм, і більш конкретні дії. До першої категорії заходів можна зарахувати: проведення міських, всеукраїнських та міжнародних змагань з боксу, забезпечення підготовки та участі місцевих спортсменів у подібних змаганнях, передбачення коштів у місцевому бюджеті для поновлення спортивного інвентарю…

До більш конкретних заходів можна віднести сьомий пункт проєкту рішення. У ньому йдеться про будівництво спеціалізованого залу боксу та капітальний ремонт залу боксу на вулиці Проскурівській, 66.

До речі, про плани збудувати у Хмельницькому спеціалізований зал боксу кореспонденти сайту «Є» писали ще восени 2019 року. Він має бути розміщений на території стадіону «Поділля». Як тоді розповідав Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, це має бути повноцінний чотириповерховий спортивний комплекс. У ньому будуть два ринги для боксу, адміністративні приміщення, тренувальні зали та навіть мініготель для учасників чемпіонатів… Фактично у ньому можна буде проводити змагання з боксу та кікбоксингу всеукраїнського та світового рівнів.

Коштуватиме це понад 100 мільйонів гривень. Відсутність необхідного фінансування розтягує у часі реалізацію цього плану, хоча підрядник був визначений ще восени 2019-го. Ним стало приватне підприємство «Будремпроект-Стандарт», зареєстроване в обласному центрі. Заплановано, що спортивну залу буде збудовано до кінця 2023 року. Втім, це залежатиме від обсягів фінансування.

Саму ж програму розвитку боксу спершу мають підтримати члени виконавчого комітету, а далі — депутати Хмельницької міської ради.

Читайте також: Хмельничанка Марина Бех-Романчук – чемпіонка Європи!

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую