ye-logo.v1.2

Футбол. «Агробізнес» - «Поділля»: дербі з нулями на табло

Спорт 2119
Ігор Карпенко, який в минулому турі забив два голи за Поділля, в матчі проти Агробізнеса не зміг вразити ворота суперника
Ігор Карпенко, який в минулому турі забив два голи за Поділля, в матчі проти Агробізнеса не зміг вразити ворота суперника. Фото: з архіву

Подільське дербі в першій лізі не виявило переможця.

 В рамках десятого туру першої ліги українського футбольного чемпіонату в Волочиську на стадіоні «Юність» зустрілись місцевий «Агробізнес» та хмельницьке «Поділля». Це було перше подільське дербі в такому складі. Раніше команди зустрічались лише в другій лізі.

Визначити фаворита перед матчем було важко. Результати волочиської команди останнім часом не радують місцевих вболівальників - команда не вигравала вже у шести матчах поспіль. А хмельничани на виїзді не вражають – безвиграшна гостьова серія «Поділля» у цьому сезоні налічувала чотири матчі (3 поразки та одна нічия).

Але, враховуючи те, як хмельничани перемогли в останньому турі перемогли гостей з Кременчука, то саме «Поділля» багато хто вважав фаворитом. Та й те, що гра проходила в день святкування Дня міста Хмельницького, теж надавало гостям мотивації.

Після програного попереднього матчу «Олімпіку» , Олександр Чижевський зробив декілька змін у складі. Вперше на полі з’явився новачок команди Юрій Захарків. Уродженець Тернополя та вихованець «Карпат» встиг уже поїздити по футбольному світу, останньою його командую була «Жетису» з Казахстану. Також, замість Слотюка, Нагорного та Петрова, на поле вийшли Юхимович та Карась. В гостей змін менше – повернувся на своє місце капітан команди Воловик та місце в півзахисті зайняв Ліповуз, залишивши на лаві для запасних відповідно Веремієнка та Цибульника.

Матч розпочався на середніх швидкостях. «Поділля» намагалось подовше розігрувати м’яча, натомість господарі одразу закидали його вперед на своїх атакувальних гравців. Але жодна з цих тактик результату не приносила. Хоча стимулювала гравців обох команд до боротьби в кожному ігровому епізоді. Це вилилось в вимушену заміну Синиці на 34-й хвилині. Гравець господарів так намагався зашкодити виконати передачу Морговському, що отримав травму. В гостей активними діями вирізнявся нещодавній іменинник Карпенко – він постійно відкривався, часто повертався в центр поля, щоб допомогти забрати м’яч. За свою активність Ігор і «поплатився» на 40-й хвилині, потрапивши під лікті воротаря господарів, після чого довго отримував допомогу (до речі, це був ювілейний, 50-й матч гравця в Першій лізі). Але найактивнішими в цьому матчі були хмельницькі вболівальники. Складалось враження, що команда гостей грає вдома, за власних трибун. Декілька десятків хмельничан перекрикували і переспівували місцевих фанів.

Другий тайм також пройшов на невисоких швидкостях. Але до певного моменту. Господарі поступово прибирали гру до своїх рук. Почав брати гру на себе Груша і в нього це досить непогано виходило. Він і віддавав паси і сам опинявся на вістрі атак. Під кінець матчу «Агробізнес» почав повністю домінувати на полі, створюючи один небезпечний момент за іншим. Але «Поділля» і тут мало свій шанс, якого не було в господарів. На 86-ій хвилині Савошко опинився сам на сам з голкіпером господарів. Варіантів куди пробити було безліч, але удар прийшовся в воротаря, що стояв по центру воріт. Господарі ще більш підняли темп, але витиснути щось із своїх моментів так і не змогли. Нічия, яка не принесла радості для жодної з команд. Отож, нічий 0:0.

Тепер у «Поділля» 13 очок у 10 матчах. В «Агробізнеса» - сім. Далі на команди очікують матчі 11 туру. Хмельничани в дома 1 листопада прийматимуть донецький «Олімпік». А «Агробізнес» 3 жовтня гратиме на виїзді проти «Альянсу» з Сумщини.

Читайте також: «Епіцентр» - «Металіст-1925»: із бажанням перемогти, але без сенсації (ФОТО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую