ye-logo.v1.2

«Ці сльози радості – це неперевершено»: Марина Бех-Романчук виграла чемпіонат Європи з новим рекордом

Спорт 4374
Марина Бех-Романчук із результатом 15,02 метри стала чемпіонкою Європи в потрійному стрибку
Марина Бех-Романчук із результатом 15,02 метри стала чемпіонкою Європи в потрійному стрибку. Фото: скрін з телетрансляції

Хмельничанка здобула перемогу в потрійному стрибку.

Вчора, 19 серпня, ввечері увага шанувальників легкої атлетики була прикута до змагань у Мюнхені, де проходив чемпіонат Європи. А в секторі потрійного стрибка в фіналі змагалася Марина Бех-Романчук, яка була головною претенденткою на чемпіонство. І хмельничанці вдалося не лише виграти «золото», а й встановити свій новий особистий рекорд. Крім цього, вона стала другої українкою в історії, якій вдалося стрибнути за 15 метрів. До цього це лише вдавалося Інесі Кравець.

Вже у першій спробі Марина Бех-Романчук зробила заявку на перемогу. Адже її результат 14 метрів 81 сантиметр – це і особистий рекорд для Марини, і кращий результат сезону в Європі. Утім, попереду ще було 5 спроб. І, як після змагання в інтерв’ю пресслужбі Федерації легкої атлетики України зізналася хмельничанка: «Я розуміла, що на результаті 14,81, показаному в першій спробі, мені не варто зупинятись, і навіть навпаки, – потрібно додавати, аби забезпечити непохитну золоту позицію. Впродовж усього фіналу я саме це й робила. В спорті частенько стається так, що коли ти заздалегідь повісив собі на шию медаль, вона стає дуже доступною для суперників». Нагадаємо, що напередодні фіналу в потрійному, Бех-Романчук змагалася за нагороди в секторі стрибків у довжину. І після 5 спроб вона посідала третє місце. Та в заключній шостій їй випередила британська спортсменка, а Марина Бех-Романчук посіла четверте місце. Однак у потрійному стрибку все було по іншому.

Марина продовжувала свої стрибки, намагаючись покращити свій результат. А перед її п’ятою спробу на стадіоні в Мюнхені пройшов фінал у бігу на 400 метрів серед жінок, в якому виступили дві українки – Анна Рижикова з Дніпра та Вікторія Ткачук з Нетішина, яка представляє Донеччину. Рижикова стала третьою, а Ткачук – вперше в своїй кар’єрі, здобула срібну медаль чемпіонату Європи. Цей фінал наче надихнув Марину Бех-Романчук і вона стрибнула на рекордні для себе 15 метрів 2 сантиметри!

Рекордний результат змусив навіть заплакати її тренер Вадима Крушинського. Ще б пак, адже усім стало зрозуміло, що вже навряд чи хтось із суперниць зможе відібрати золото в хмельничанки.

Вадим Крушинський, тренер Марини Бех-Романчук. Фото: скрін з телетрансляції.

«Дуже важкий та тернистий шлях пройшли. І на жаль, не все складалося так, як хотілося. Хоча готовність була супер. Але… не знаю, як пороблено було, - після тріумфу Марини Бех-Романчук у коментарі журналісту сайту «Є» сказав тренер чемпіонки Європи в потрійному стрибку Вадим Крушинський. – Та тут наче склалися всі зірки і, звісно, ці сльози радості – це неперевершено. І результат чудовий, і чемпіонка Європи! Нарешті наша праця окупилася золотом чемпіонату Європи. Ми дуже щасливі! І, якщо це хоч хоча б на грам допоможе нашим хлопцям із ЗСУ, нашим захисникам, то ми вже недаремно працювали і всі ці зусилля не були марними».

Стрибок Марини Бех-Романчук 15,02 метри став рекордом Європи цього сезону. А її золота медаль - перша для України у жіночому потрійному стрибку за останні вісім років.

Читайте також: Хмельничанин Михайло Романчук став чемпіоном Європи з плавання

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую