ye-logo.v1.2

Почали за «здравіє», а завершили за…

Спорт 1371
Фото: Фото автора.

Хмельницьке «Динамо» зупинилося за крок до сенсації

18 вересня на стадіоні «Поділля» «динамівці» приймали лідера другої ліги групи «А» «Енергію» з Нової Каховки Херсонської області. Гості у восьми попередніх матчах не зазнали жодної поразки, і лише два поєдинки звели унічию. А тому близько тисячі глядачів, які попри зливу прийшли на стадіон, сподівалися побачити сенсаційну перемогу хмельничан.
«Динамо» вийшло на матч у трохи ослабленому складі. Насамперед, через відсутність голкіпера Василя Козіброди, якого вилучили в матчі 7 туру в Чернігові, через що капітана хмельничан дискваліфікували аж на шість матчів. Його місце в складі вже другий матч поспіль зайняв Костянтин Дуднік, а капітанську пов’язку Козіброди доручили Олександру Маліцькому. Із травмою на гру вийшли Олексій Колесников та Олександр Шимко, які, попри все «билися» до останнього. І вже на першій хвилині ці гравці могли відкрити рахунок у матчі. Шимко навісив на дальню стійку на Колесникова, але форварду «Динамо» не вистачило декількох сантиметрів, аби дотягнутися до м’яча. Цей момент став наче холодним душем для лідера першості, й команда з Нової Каховки одразу ж почала агресивно наступати на володіння Дудніка. І на 24 хвилині ледве не відкрили рахунок, але хмельничан врятував голікпер. «Енергія» у першому таймі створила чимало моментів, які реалізувати не змогла, а «динамівці», фактично, лише намагалися небезпечно атакувати. Але господарям не вистачило останнього пасу та елементарного досвіду в подібних матчах. Тому на перерву команди пішли за рахунку 0:0.
А другий тайм розпочався доволі спокійно. Жодна з команд не форсувала подій, намагаючись на мокрому полі звести кількість власних помилок до мінімуму, а на одному з фан-секторів стадіону з’явився банер: «Фанати не зеки, стадіон не концтабір». В такий спосіб, напевно, вболівальники висловили свою позицію з приводу конфлікту між ними та правоохоронцями, який мав місце на попередньому домашньому матчі.
Коли ж небо перестало поливати футболістів дощем, «Динамо» на 61 хвилині розіграло блискучу комбінацію, яка завершилася голом. Олексій Колесников обіграв чотирьох гравців «Енергії», увірвався до штрафного майданчика та віддав пас на Андрія Яремчука. Нападник, підставивши ногу, відправив «смугастого» у сітку воріт. Можливо, Яремчук забив би іще, але потрапив «на гачок» рефері. Маючи жовту картку, Андрій в одному з епізодів ледве не заробив ще одну. А тому на 71 хвилині Яремчука поміняли на Слободяна, який, як і «свіжі» Дехтярук з Бортніком, діяли у нападі не досить вдало. А гості почали справжній штурм воріт хмельничан, намагаючись відігратися. І на 85 хвилині «Енергія» все-таки зрівняла рахунок. Помилкою захисників та голкіпера «Динамо» скористався Роман Ленський, який вколотив м’яча з двох метрів. Втримати хоча б нічию хмельничанам не вдалося. Йшла вже 94 хвилина поєдинку, як гості організували останню атаку, яка завершилася ударом Кирика у бік лежачого Дудніка (його збив нападник «Енергії», але суддя не зафіксував порушення правил), Костянтин відбив м’яча, але його одразу ж добив Ленський.
Поступившись вдома із рахунком 1:2, «Динамо» опинилося на восьмій сходинці в турнірній таблиці. 25 вересня на хмельничан очікує чергове випробування на виїзді. В цей день «динамівці» гратимуть у Моршині проти «Скали», яка посідає четверте місце та випереджає подолян на чотири очки. Ну, а 2 жовтня «Динамо» в Хмельницькому прийматиме тернопільську «Ниву».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую