ye-logo.v1.2

«Крик душі» «Динамо»

Спорт 4021

Якщо до кінця року хмельничани не знайдуть гроші, Хмельниччина залишиться без професійного футболу

Прихильникам хмельницького футбольного клубу не звикати до того, що з настанням зими, майбутнє єдиного професійного клубу області опиняється «у тумані». Але, здається, цьогорічне міжсезоння особливе. Ще ніколи ні колишнє «Поділля», ні нинішнє «Динамо» не були такими близькими до «смерті», як нині. Хоча причина традиційна – фінансування.

«Нам обіцяють допомогти, як міська, так і обласна влади, - каже директор «Динамо» Валерій Крохан. – Але ж з бюджетних коштів ми не зможемо платити футболістам заробітну плату. Потрібна допомога підприємців. Тому звертаюся до всіх підприємців області, шанувальників футболу: не дайте загинути єдиній команді-майстрів, допоможіть»! «SOS» «кричать» і в обласній федерації футболу України. Її очільник – Ігор Хіблін, каже, що не уявляє собі такого, щоб в Хмельницькому не було професійного футболу. «На жаль, наша громадська організація матеріально допомогти не може, - пояснює Ігор Миколайович. – Але ми все одно допомагаємо клубу виживати. Ось їду на конгрес Федерації футболу України, де зустрінуся з керівником Професійної футбольної ліги та вкотре буду просити його зрозуміти ситуацію, яка склалася в «Динамо». Адже клуб, через відсутність фонду заробітної плати не пройде атестацію і команду позбавлять професійного статусу. Я теж закликаю всіх підприємців допомогти команді. Давайте створимо акціонерне товариство! І ті,хто увійдуть до його складу, самі оберуть голову та контролюватимуть кошти, які виділятимуть на команду. Інакше в нас не буде футболу роками. Приклади в України ми вже маємо – в Житомирі, Рівному».

Нині найголовніше для «Динамо» - пройти атестацію. Для цього потрібно зробити аудит, а, щоб отримати позитивні висновки аудиторів, необхідно, щоб в клубу був фонд заробітної плати. Його в «Динамо» не має. Як же до цього жили? «Позичав гроші у знайомих, - каже Валерій Миколайович. – 260 тисяч гривень з міського бюджету та 100 тисяч гривень з обласного використали на виїзні матчі, харчування та навчально-тренувальні збори. Решта – 600 тисяч гривень, які пішли на екіпірування, внески до ПФЛ тощо, я позичив у знайомих. Як віддаватиму, не знаю». «Хтось каже, що Крохан – злодій, - ділиться своєю думкою Ігор Хіблін. – Так, він злодій! Він краде гроші в своєї сім’ї. Адже те, що він позичив, хто віддаватиме? Звісно, Крохан віддаватиме. Тому мені боляче дивитися на те, як ця людина сама рятує клуб. Я вважаю, потрібно всім об’єднатися заради команди».

До завершення цього року команда повинна сплатити внески до ПФЛ – 90 тисяч гривень, пройти атестацію, погасити борги. Якщо підприємці не відгукнуться та «Динамо» не знайде необхідних коштів, навесні хмельничани не побачать професійного футболу. А на стадіоні «Поділля» можна буде поставити табличку із роками життя – 1960-2011.

Коментарі:

fcpk 29.11.2011 17:58

тільки зараз зрозумів Крохана... позичав гроші, бо йому обіцяли, що віддадуть. Але, вочевидь, його кинули. кинули і вболівальників, бо, думаю, команди вже в нас не буде

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую