ye-logo.v1.2

Смачно постити можна і в ресторані

Суспільство 5619
Фото: restoran.edem.kharkov.ua

Голодна людина – зла людина. Такій важко втриматися, щоб не вколоти свого ближнього критичним зауваженням або недоречним дотепом. Однак цього аж ніяк не повинно бути під час посту.

 Саме тому більшість хмельницьких закладів громадського харчування вже склали окреме пісне меню для тих своїх відвідувачів, які дотримуються посту. Адже прагнення людини до духовного очищення гідне поваги й підтримки. Всі кафе та ресторани, в які зателефонували та в які завітали кореспонденти “Проскурівського телеграфу”, пропонують своїм відвідувачам смачні пісні страви. До речі, вони приємно здивують не лише тих, хто дотримується Великого посту, але й тих, хто бажає скуштувати щось новеньке.

Так, у пісному меню ресторану “Абажур” є цікаві пісні салатики — класичний вінегрет, картопляний салат із маринованими грибами, салат із селерою та зеленим яблуком, карпачо, салат з буряка, мандаринів та кедрових горішків. Крім цього, тут пропонують 3 перших та 6 гарячих пісних страв. А на десерт — фруктовий салат, запечені яблука та солодкий рис із сухофруктами.
Запустили спецменю і в кафе “ЛеМон”. Воно включає в себе такі страви, як овочева солянка, грибна юшка, салат “Тріо” (капуста, морква, горіхи), салат з капусти з апельсинами, салат із вареними овочами, гречка з грибами, кабачки з помідорами. Серед ексклюзиву — гарбуз із медом.
Кафе сімейного типу “Фамілія” під час посту пропонує багато оригінальних страв. Серед них: кус-кус із овочами, овочі гриль, картопля по-домашньому в часниковому соусі, різноманітні вареники. А якщо ви не відмовилися від риби, то зможете тут скуштувати запечений сібас із тигровими креветками, дораду в солі на грилі та річкову форель із тим'яном.
У ресторані “Мисливський курінь” пропонують багато нескоромних страв, але більшість з них традиційні. Проте нас неабияк зацікавили пісні котлетки. Офіціанти запевнили, що вони зовсім не поступаються за смаком м'ясним. Їх можна замовити із мамалигою та овочами-гриль. Крім того, цей заклад славиться на все місто своїми соліннями, тому вибір вітамінних салатиків та різносолів тут просто вражає. Тим, хто під час посту вживає рибу, можна замовити сьомгу на мангалі, а ласунам — яблуко, запечене з медом. Також у “Мисливському куріні” варто скуштувати деруни з грибами та вареники з картоплею чи капустою.
У ресторані “Південна брама” нам запропонували замовити вівсянку з горіхами та родзинками, салат овочевий із селерою та кунжутом, салат із томатами в гірчично-медовому соусі, теплий салат із печених овочів, паелью з морепродуктами або овочами, квасолю в томатному соусі, бануш із білими грибами. І це далеко не повний перелік пісних страв у цьому закладі. Що ж до десерту, то тут можна скуштувати яблука, запечені з медом, горішками та сухофруктами.

У пісному меню ланч-кафе “Наомі” є як прості класичні страви (рис та суп із овочами, салат із капусти), так і цікаві нетрадиційні. Так, тут можна замовити зрази з капустою або грибами, фірмові вареники з цими ж інгредієнтами або гречану кашу з грибною підливою. Із закусок нас зацікавили салат із буряка, горіхів і чорносливу та а-ля італійський салат з рукколи. А ось на десерт – лише узвар та компот.
Незначний вибір пісних страв нам представили в барі “Старе місто”, проте запевнили, що кухар готує всі свої “пісні шедеври” дуже смачно та неординарно. Офіціанти порадили обов'язково скуштувати судак по-королівськи, солодкі карасі та деруни з грибами. Серед родзинок закладу — пісні гарячі млинчики.
У кафе “Кармен” під час посту готують салати з овочів та морепродуктів. Своїми коронними пісними стравами тут вважають стейк із сьомги та мідії із овочами. Замовляти все це рекомендують із запеченою чи вареною картоплею. А на десерт подають фруктовий салат.
Поїсти по-домашньому можна в кафе-барі “Три ведмеді”. Там вам запропонують різноманітну квашенину, страви з грибів, картоплю на мангалі та сковорідці, вареники, зрази та деруни. А за вашим бажанням шеф-кухар приготує для вас смачні страви у глиняних горщиках.

У всіх закладах громадського харчування нас запевнили, що ціни на пісні страви значно нижчі, ніж ті, які містять м’ясо, а порції – більші. Крім салатів і гарячих страв, які почали готувати спеціально в піст, у багатьох піцеріях міста та суші-барах в меню є традиційні роли: з огірочками, авокадо та іншими овочами. Вони теж підходять тим, хто постить.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую