ye-logo.v1.2

У центрі Хмельницького з’явилася двометрова пачка гречки (ФОТО+ВІДЕО)

Суспільство 8443

Муляж встановили, як заклик не продавати свій голос на виборах.

Гігантський банер у вигляді пачки гречки встановили сьогодні, 28 березня, на майданчику перед кінотеатром Шевченка. У Хмельницькому акція відбулася у рамках інформаційної кампанії «Твій голос», ініціаторами виступили місцеві студенти та активісти.

Першими двометрові муляжі розмістили поблизу кількох університетів в Києві. Тепер відомий в Україні символ підкупу виборців з’явився і в Хмельницькому. За словами активістів, акцію організували, щоб мотивувати молодь не продавати свої голоси.

«Ряд громадських організацій започаткували інформаційну кампанію, яка спрямовуває мололь брати участь у виборах. Банер гречки – символ підукупу виборців, він має нагадати молоді про юридичну та кримінальну відповідальність за продаж і купівлю голосів», - розповіла керівник підрозділу ГО "Українська асоціація студентів" у Хмельницькій області Анна Левшун .

На встановленій конструкції розміщена інформація про відповідальність за продаж голосу.

На встановленій конструкції розміщена інформація щодо кримінальної відповідальності за торгівлю голосами на виборах. Згідно чинного законодавства, за продаж або купівлю голосів може загрожувати штраф або обмеження волі на строк до двох років.

 Планується, що «Студентська гречка» стоятиме в центрі Хмельницького до другого туру виборів, 21 квітня.

 

Крім столиці, кілька інших міст України теж вирішили долучитися до ініціативи, серед них – Хмельницький.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую