ye-logo.v1.2

У Хмельницькому почали облаштовувати новий парк

Суспільство 8290
Ділянку облаштовують під футбольне поле
Ділянку облаштовують під футбольне поле. Фото: із фейсбук-сторінки "Новий Парк Хмельницький"

Почали із футбольного поля.

В обласному центрі тривають роботи на території нового парку. Поки він без офіційної назви, але окреслений територіально — два гектари землі між колишнім цегельним заводом та старим аеропортом у мікрорайоні Дубове. Тривалий час ділянка була звалена сміттям, землею та будматеріалами.

Як розповідає начальник міського управління житлово-комунального господарства Василь Новачок, наразі там розпочали облаштувати футбольне поле. Його розмір 45 на 22 метри.

«Зараз техніка вирівнює площу. Покриття поля буде звичайне – після того як зоремо, засіємо травою. Коли вона укоріниться, поставимо футбольні ворота. Все максимально просто, але буде хоч якась облаштована територія де діти зможуть побігати не по болоті чи щебені. Десь в липні його вже можна буде використовувати», - каже Василь Пилипович.
За його словами, цього року також планують завершити розрівнювання земельної ділянки, бо ще десь гектар у горбах та ямах. На осінь хочуть розпочати висадку дерев.

«Якщо вдасться, то до осені попросимо архітекторів розробити попередню візуалізацію парку. Це потрібно, щоб знати де садити дерева, аби вони потім не заважали якимось пішохідним доріжкам чи, можливо, дитячому майданчику»,- зазначає начальник.

Коштів на будівництво та облаштування парку в міському бюджеті не передбачено. Василь Новачок каже, що цього року їх точно не буде. Поки усі роботи відбуваються силами волонтерів-меценатів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую