ye-logo.v1.2

«МастерШеф»: як кам’янчанка готувала страви з кулінарних відходів

Суспільство 3463
Аліна Матвійчук продовжує змагатися у шоу
Аліна Матвійчук продовжує змагатися у шоу. Фото: скрін з відео

Кулінарам довелося створювати страви з обрізів продуктів.

Днями на каналі «СТБ» вийшов новий випуск кулінарного шоу «МастерШеф». Цього сезону у проєкті змагаються кулінари-аматори. Серед них і 25-річна кам’янчанка Аліна Матвійчук. Дівчина вже подолала кілька етапів шоу, потрапивши у 19 кращих кухарів.

У минулому випуску дівчина спробувала свої сили у нових випробуваннях, побувавши капітаном команди. Цього разу Аліна знову демонструвала свої кулінарні здібності.

У першому конкурсі учасники проєкту поділилися на дві команди. Склавши самостійно меню, кожна з команд мала презентувати суддям по чотири страви ресторанного обіду: закуску, першу, другу страву та десерт. Змагання були з ускладненнями. Учасникам дали десять хвилин відносного спокою для приготування страв, а потім відкрили дошку із двома стовпчиками: один із привілеями, інший з обмеженнями. Команди по черзі обирали одну табличку з будь-якого стовпчика, а обраний пункт діяв і на них, і на команду-суперників.

Кам’янчанка змагалася команді синіх і презентувала суддям приготовлену закуску – «креветки з морквяним пюре та апельсином й імбиром із додаванням цибулі «шалот». За рішенням членів журі, перемогла команда червоних.

У наступному завданні учасники вже були поділені на три команди. Цього разу Аліна була у команді червоних. Кожній команді треба було приготувати основну страву та закуску ресторанного рівня. Однак замість звичайних продуктів, кухарям довелося готувати із кулінарних відходів.

За умовами конкурсу, капітани команд складали рейтинги учасників відповідно до їх роботи. Хто найкраще справлявся отримував найвищу оцінку «сім», а хто найгірше отримував один бал. Протягом конкурсу учасники з нижчими балами одягали чорні фартухи. У результаті змагань дві команди, страви яких виявилися кращими, зняли всі чорні фартухи. А учасники команди, яка програла, потрапили у змагання чорних фартухів.

Вдруге протягом випуску Аліна опинилася у команді тих, хто програв. Закуска, яку вони приготували із риби, курки і додаванням кальмарів, за словами Ектора Хіменс-Браво виявилася неповною.

«Кальмар перетриманий і жорсткий. А у рибних ролах майже немає начинки. Інші команди здобули багато м’яса з відходів, а у вас дуже мало. І як важко розрізати ножем шкіру риби», - сказав він.

На основну страву команда презентувала карамелізовані курячі голови у вині в буряковому соусі. Однак вони теж виявилися не до смаку суддям.

«В латинській Америці курячі голови та лапки дуже популярні. Але є нюанс. Голови готуються щонайменше три години, а у вас було півтори години. Тому у вашій страві я можу з’їсти лише гребінці. Інше не приготоване» - додав суддя.

У результаті конкурсу лише два учасника команди залишилися в червоних фартухах. І одна з них Аліна Матвійчук. Тож дівчині не довелося додатково змагатися за місце у проєкті. А шоу цього разу покинула кулінарка-аматорка Яна Корж.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую