ye-logo.v1.2

Смак Азії: куштуємо локшину WOK у Львові На правах реклами

Суспільство 180
Щоб приготована страва вийшла смачною, важливо використовувати для неї лише свіжі складники
Щоб приготована страва вийшла смачною, важливо використовувати для неї лише свіжі складники. Фото: noa.ua

Азійська кухня давно вплелася у гастрономічну культуру Львова.

Заклади міста намагаються впровадити у меню побільше оригінальних східних страв. Однією з таких страв є локшина WOK у Львові. Є кілька закладів, де готують смачну локшину. Обираючи з-поміж них, звертайте увагу на якість продуктів та техніку приготування локшини. 

Чому локшина WOK настільки смачна? 

Локшину WOK готують у глибокому посуді (сковороді вок). Відварену або замочену локшину та додатки до неї швидко обсмажують у сковороді. При цьому локшину підкидають за допомогою щипців. Завдяки такій техніці зберігається структура кожного продукту.

Щоб страва вийшла легкою, у неї додають небагато олії. Зелена цибуля, імбир та інші пікантні складники віддають страві свій аромат. Соуси збалансовують страву та додають їй глибини. Найчастіше застосовують такі соуси:

  • соус теріякі;
  • соєвий соус;
  • соус том ям;
  • устричний соус;
  • соус чилі.

Під час швидкого смаження локшина залишається м'якою, м'ясо і морепродукти – соковитими, а овочі – хрусткими. Готова локшина WOK має карамельний відтінок та димний смак. Вона ситна та водночас низькокалорійна. Саме тому ця страва набула популярності у всьому світі.

Поширені варіанти локшини WOK

Виділяють кілька популярних рецептів локшини WOK. Іноді їх залишають незмінними, іноді – доповнюють. Кожен із цих рецептів має свої особливості приготування. Щоб приготована страва вийшла смачною, важливо використовувати для неї лише свіжі складники.

Гонконзька локшина. До злегка відвареної яєчної локшини додають паростки квасолі, зелену цибулю і болгарський перець. Спочатку обсмажують овочі, а потім локшину. В кінці приготування страву поливають соєвим соусом і перемішують. Готову локшину зрошують ложкою кунжутної олії.

Локшина з куркою теріякі. У сковороді смажать зелену цибулю, перець та паростки квасолі. Потім додають яєчну локшину. Підсмажену локшину прибирають зі сковороди. Поміщають у сковороду курку, мариновану в цукрі, соєвому соусі та кунжутній олії. Коли курка підсмажиться, додають до неї локшину з овочами й поливають соусом теріякі.

Сингапурська локшина. Використовують попередньо замочену вермішель. На розігріту сковороду кидають яйце і через кілька хвилин замішують його. Потім прибирають яйце. Додають послідовно овочі (зелену цибулю, перець), креветки й локшину. До майже готової страви додають яйце, порошок карі, соєвий соус і кунжутну олію.

Локшина Пад Тай. На сковороді смажать яйце. Надалі туди кладуть тофу, перець, паростки квасолі, зелену цибулю та креветки. Додають рисову локшину. Практично готову страву поливають тайським соусом. 

Коментарі:

Топові оголошення

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую