ye-logo.v1.2

Шипшина - це комора біологічно активних речовин

Здоров'я 4267
Фото: http://blog.kp.ua

Плоди шипшини, як природний вітамінний концентрат, який містить низку вітамінів, застосовується при багатьох захворюваннях.

 Експериментально встановлено, що вітамін С пригнічує розвиток атеросклерозу: під його впливом закономірно знижується вміст холестерину в крові і сповільнюється відкладення атеромазних мас у кровоносних судинах. Шипшина також використовується для профілактики і лікування гіпо- та авітамінозу, при гострих і хронічних інфекціях, при кровотечах. Хороший ефект виходить при лікуванні пневмонії, бронхопневмонії та бронхіальної астми. Вона покращує обмін речовин, сприяє окислювально-відновним процесам в організмі, виділенню холестерину, зменшує ламкість судин. Застосовують плоди шипшини у вигляді настою, екстрактів, сиропів тощо.

Настій з цілих плодів шипшини готують наступним чином: 20 г плодів заливають склянкою окропу, кип'ятять у закритому емальованому посуді протягом 22-24 годин, проціджують. П'ють по 1/4-1/2 склянки двічі на день. Дітям дають по 1/3 склянки на прийом.

При приготуванні настою з очищених плодів беруть 20 г сировини на 2 склянки окропу, кип'ятять у закритому емальованому посуді протягом 10 хвилин, настоюють 2-3 години, проціджують. П'ють по 1/4-1/2 склянки двічі на день. Дітям дають по 1/3 склянки на прийом. Для поліпшення смаку додають цукор і мед.

З шипшини разом з іншими вітамінними рослинами можна приготувати вітамінні чаї:
- плоди шипшини та сушені ягоди смородини (1:1);
- плоди шипшини і ягоди горобини (1:1).
Дві чайні ложки заварюють 2 склянками окропу, настоюють годину, проціджують, додають за смаком цукор. П'ють по півсклянки 3-4 рази на день.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую