ye-logo.v1.2

Цілющі злаки

Здоров'я 3072
Фото: amerikanki.com

Однолітня рослина ячмінь звичайний неодноразово згадується у Біблії й у багатьох найдавніших трактатах. Лікувальні властивості його були відомі стародавнім лікарям.

 Ячмінь вважається одним із найповніших природних вітамінно-мінеральних комплексів, який чудово засвоюється організмом людини. Він виводить токсини і шлаки. Якщо вживати страви, приготовлені із цього злаку, то вони допоможуть впоратися з алергійною реакцією. Ячмінь радять уживати при захворюваннях жовчного і сечового міхурів, хворобах нирок і печінки, геморої, простатиті, артриті, діабеті. А вживання ячмінного квасу допоможе відновити сили після фізичних навантажень, покращить обмін речовин і травлення. Якщо ж пити кисіль із пророщеного ячменю, то це допоможе впоратися із виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки, діабетом. Ячмінь містить у великій кількості природні антибактеріальні й антивірусні речовини — гордецин і лізин. Ячмінні відвари і настої допоможуть вести боротьбу із грибковими захворюваннями шкіри, при хворобах травної системи, органів дихання.

Кисіль із ячменю. Зерно ячменю потрібно проростити і висушити, готову сировину подрібнити на м’ясорубці або в кавомолці. Додати трохи холодної води, залити окропом і ще декілька хвилин кип’ятити. Одержану суспензію залишити на 20 хвилин і процідити. Вживати такий кисіль потрібно свіжоприготовленим упродовж півмісяця.

Очищення організму злаками (тибетський спосіб). Використовують пшоно, жито, овес, ячмінь, гречку. Впродовж 10 днів треба їсти каші, зварені із цих круп на воді без солі. Тільки каші, і нічого більше. Кожну порцію треба прожовувати 25-50 разів. Пити якомога менше. Це прекрасний засіб для очищення організму від шлаків, а також його омолодження.

Підготувала Ангеліна ПІДЛІСНА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую