ye-logo.v1.2
«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо

Українська самогонка, часник та сало — найкращі засоби проти застуди

Здоров'я 8111
Фото: www.bolshoyvopros.ru

У кожного з нас існує власний рецепт для підтримки здоров’я у гарному тонусі. Хтось відразу ж при першому легкому нездужанні починає приймати пігулки, а хтось лікується нетрадиційними засобами.

 За статистикою, практично кожний зимово-весняний сезон застудні захворювання чи грип переносять більше 37 мільйонів чоловік. Застудою хворіють практично всі. Але, у кожного народу є свої ні на що не схожі секрети і методи боротьби з цією напастю.

Український рецепт
Хворий українець на ніч вип’є чарку справжньої домашньої 50-60% самогонки, закусить величенькою скибкою сала з 2-3 зубками часнику. Ранком застуди – як і не бувало!

По-корейськи
Хворий кореєць заварює собі пекучий чай із коренем імбиру, який перешкоджає проникненню інфекції в організм. Щоб підготувати імбирний напій чи то еліксир здоров’я по-корейськи, на одну величезну чашку вам знадобляться чотири горошини темного перцю, чотири штуки кардамону, 3 гвоздики, імбир і кориця за смаком. Подрібнити спеції у кавомолці. Потім налити в емальовану каструлю 300 мл теплої води, покласти прянощі, довести до кипіння і варити на повільному вогні ще 20 хвилин. Наприкінці можна додати дрібку чорного чаю, трохи молока і 1 ч. л. меду.

По-японськи
Японець, який відчув нездужання, яке починається із застуди, укутується тепліше й випиває 10 чашок гарячого світло-зеленого чаю. І це не дивно, адже в такому лікувальному напої є катехіни, які володіють антивірусною активністю.

По-єврейськи
Згідно зі статистикою, в зимові місяці від застудних захворювань мучиться біля 40% мешканців Ізраїлю. Досвідчені євреї при застуді попивають гарячий курячий бульйон. Завдяки амінокислоті – цистеїну, яка міститься у ньому, скорочується виділення слизу, а пара зволожує порожнину носа, усуває набряклість слизової оболонки і закладеність придаткових пазух.

По-американськи
При перших ознаках застуди мешканці США вживають гримучий коктейль із м’ятного настою, лимону, меду та часнику. Еліксир по-американськи готується так: залити 1 ч. л. м’яти перцевої склянкою окропу, нагріти 3-5 хвилин на слабкому вогні, потім його процідити. Розмішати в настої 1 ч. л. меду. Далі слід додати подрібнений зубок часнику та вичавити в чашку сік четвертої частинки лимона, все змішати і випити в теплому вигляді на ніч.

По-грецьки
Старих еллінів, одягнених у прості сандалі й тонку тогу, не раз рятував напій Гіппократа. Відчувши першіння у горлі й лихоманку, вони одразу ж заливали дві скибочки апельсина чи лимона 2 склянками червоного вина, додавали туди 1 ч. л. меду, дві палички гвоздики і дрібку кориці. Доводили цей лікувальний засіб до кипіння і випивали маленькими ковтками.

По-англійськи
Застуджений англієць згадує прислів’я: «Яблуко на добу — і професор не знадобиться!» Щоправда, це про профілактику, а для виліковування єдиного яблука замало. Потрібно приймати більше 5 плодів на добу (кислі сорти краще). Також слід налягати на мандарини, апельсини, грейпфрути і лимони. Згідно з науковими дослідженнями англійских дослідників, у них міститься ударна доза істинної «живої» аскорбінової кислоти, яка захищає від застуди. Три-чотири склянки свіжовичавленого цитрусового соку (випити впродовж дня) швидко приведуть вас у норму.

По-російськи
Росіяни лікуються при застуді цибулею, часником, відваром малини, гарячим молоком із медом. При перших симптомах захворювання, можна спробувати наступний еліксир здоров’я: у 300-грамову кружку на третю частину налити гарячого чаю, ще на третю частину червоного вина (краще кагору), і ще на третю частину — малинового варення. У цей напій ще потрібно вичавити лимон. Якщо на ніч випити всю цю смакоту, то на ранок ніякого захворювання.
До речі, найкорисніше варення — це малинове. У ньому є речовини, подібні до ацетилсаліцилової кислоти. Малина особливо корисна при застудних хворобах, а також як джерело вітаміну С.

Підготувала Світлана ЯСЬКОВА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення

Робота для вас

  Так  Ні, дякую