ye-logo.v1.2

П’ятий випадок ботулізму на Хмельниччині: 53-річна жінка з’їла тушонку з м’яса кози та отруїлася

Здоров'я 4248
Жінку майже непритомною її 18-річний син приніс на руках до лікарні
Жінку майже непритомною її 18-річний син приніс на руках до лікарні. Фото: з архіву

Жінку майже непритомну 18-річний син приніс на руках до лікарні.

Ще один випадок захворювання на ботулізм був зареєстрований на Дунаєвеччині. Цього разу отруїлася 53-річна жінка, яка їла тушонку з козиного м’яса.

«Перші симптоми отруєння проявилися вже через 6-8 годин після вживання небезпечного продукту. Жінка вже не могла самостійно рухатись, відкрити повіки, не могла ковтати, практично нічого не бачила, не могла чітко вимовляти слова. Цьому стану значно раніше передувала сильна блювота, різке зниження тиску (аж до стану непритомності). Симптоми отруєння наростали різко», - розповіла лікар відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Зоя Мамонтова.

Важке отруєння запідозрив 18-літній син потерпілої, який на руках заніс матір до автомобіля, що доставив хвору до Кам’янець-Подільської центральної районної лікарні.

«Лише після введення двох доз протиботулінічної сироватки та надання відповідної кваліфікованої медичної допомоги стан потерпілої почав поліпшуватися: вона вже бачить, може сидіти, відновлюється процес ковтання, мовлення та інші функції систем організму», - каже Зоя Єлисеївна.

Нагадаємо, у лютому хмельничанин захворів на ботулізм, з'ївши консервовану рибу, яку впіймали у Південному Бузі. На початку літа, в Ізяславі ледве врятували 60-річну жінку, яка їла консервовані домашні помідори. А в кінці червня, від домашніх консервів ледве не померли двоє осіб.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую