ye-logo.v1.2

Знову ботулізм: на Хмельниччині захворів літній чоловік

Здоров'я 4744
Наразі хворий перебуває у реанімації і стан його здоров
Наразі хворий перебуває у реанімації і стан його здоров'я медики оцінюють як важкий. Фото: ілюстративне з focus.de

Стан хворого важкий.

На Хмельниччині зафіксували п’ятий випадок ботулізму за цей рік. Захворів на небезпечну недугу 73-річний житель міста Полонне.

«Ще 7 липня чоловік поїхав у Рівне до своїх знайомих і, відомо, споживав там домашню консерву, приготовлену зі свинини. 18 липня стан здоров’я пенсіонера став погіршуватися, тож його госпіталізували у лікарю міста Рівне. Там медики поставили діагноз ботулізм і транспортували до Полонської центральної районної лікарні, де була в наявності протиботуліністична сироватка. Пацієнту ввели антитоксин. Наразі він перебуває у реанімації і стан його здоров’я медики оцінюють як важкий», - розповіла Зоя Мамонтова, лікар відділу організації санітарно-гігієнічних досліджень ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України».

Також відомо, що наразі у Хмельницькій інфекційній лікарні перебуває 61-річний житель села Карабіївка Теофіпольського району. На початку липня чоловік споживав домашню консерву і теж захворів на ботулізм. Незважаючи на введення антитоксину, стан хворого ще важкий і він досі перебуває під наглядом медиків.

Нагадаємо, у лютому на Хмельниччині на ботулізм захворіло подружжя з Чорного Острова. Вони також їли консерву домашнього приготування.

До речі, минулого року в Хмельницькій області було зареєстровано вісім випадків ботулізму.

Читайте також: Поїв домашньої консерви: у жителя Дунаєвеччини виявили ботулізм

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую