FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
30 Квітня, 2024

У Кам'янці-Подільському презентували "дитячий" путівник містом

Фото: novini.net.ua

Напередодні Відкриття туристичного сезону – 2013 Кам'янець-Подільський отримав новий оригінальний путівник, подібних якому досі не видавалося.

Йдеться про книжечку «Важливе рішення», якою розпочинається ціла дитяча серія «Пригоди пацючка Міхала». Загалом планують вдати 15 таких книжечок. Про це повідомляє ВжеІнфо.
Автором тексту та ілюстрацій є молода кам’янецька письменниця та художниця Настя Введенська, яка, за її словами, наразі мешкає одразу у двох містах – Кам’янці-Подільському та Львові, де здобуває книгознавчу освіту.
Попри абсолютно дитячий формат (як видається на перший погляд), ця книжечка є новим краєзнавчим проектом, покликаним популяризувати Кам’янець-Подільський як туристичний центр. Ті, то вже ознайомилися з книжкою, відзначають, що це дитяча книжка, в якій йдеться про дорослі речі, насущні проблеми сучасного міста.
Сюжет казки розпочинається у польському Кракові, де і народився маленький пацюк Міхал. Через збіг обставин він випадково потрапляє до Камянця-Подільського, де на нього чатує чимало випробовувань та незбек. Але доля посилає йому справжнього друга – голуба Стьопку, який допомагає маленькому мандрівнику. Разом вони потрапляють у Стару фортецю, у підвалах якої живе мудрий Старійшина і ховається багато таємниць. Що це за таємниці можна дізнатися з самої книжечки «Важливе рішення».
У кожній наступній книзі, які увійдуть до серії, можна буде прочитати про якийсь новий цікавий об’єкт Кам’янця-Подільського та його дивовижі.
«Важливе рішення» Насті Введенської можна придбати у місцевих книгарнях та об’єктах музею-заповідника.