FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
2 Травня, 2024

Хмельницький театр відправляється з гастролями в зону АТО

Події у виставі "Республіка на колесах" перегукуються з сучасними реаліями. Фото: автора

Колектив театру Старицького покаже дві вистави на сході країни

Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького відправляється у гастролі з 11 по 15 жовтня. У ці дні колектив виступатиме в Артемівську, Краматорську та Костянтинівці з виставами «Республіка на колесах» та «Кайдашева сім‘я».

«Зараз на схід їде багато колективів, але це не означає, що нам не варто їхати. Мистецтво може об‘єднувати людей, а це нам зараз дуже потрібно», - каже художній керівник театру Анатолій Пундик.

Поїздка припала на відкриття ювілейного 85-го театрального сезону, і в цьому колектив бачить знакову подію. Адже засновувався заклад у далеких 1930-х роках саме як пересувний театр, а в роки Другої світової війни під час вимушеної евакуації трупа виступала у понад 20 містах Радянського Союзу.

«Більшість театрів везуть в зону АТО легкі вистави, ми ж обрали складні та неоднозначні роботи. Особливо це стосується «Республіки на колесах», хоча і «Кайдашева сім‘я» не така вже проста: вона ніби весела, але в ній йдеться про серйозні речі, зокрема про сімейні цінності та конфлікти. До того ж «Республіка на колесах» - наша наймасштабніша вистава, в якій задіяний практично весь колектив. Так що ми підійшли до поїздки з усією серйозністю, веземо два великі автобуси і 72 людини, костюми та декорації. Цікаво, як місцеві люди реагуватимуть на події вистави, які аналогії проведуть із сьогоденням», - розповідає Анатолій Пундик.


"Реакція на "Республіку на колесах" може бути неоднозначною, але її треба вести", - переконаний Анатолій Пундик.

Повернувшись з непростих гастролей, менше, ніж за тижні театр відкриватиме новий сезон у Хмельницькому грандіозним дійством.

Нагадаємо, що прем‘єра вистави «Республіка на колесах» відбулася у березні цього року. Написана на початку минулого століття, вона яскраво відображає події та тенденції у сучасному українському суспільстві.