FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
26 Липня, 2024

“Люблю малювати переважно вночі”, -

каже про своє захоплення живописом хмельничанка Валерія Багрій

Свою кімнату юна художниця тимчасово перетворила на творчу майстерню, де може годинами сидіти і творити. На стінах теж прояви творчого натхнення: квіточки й візерунки, відбитки рук та ніг, підбадьорювальні написи на кшталт “Все отлично!”.
“Плануємо робити ремонт, тому малюю все, що спаде на думку. Шкода, що мені не дозволяють повністю розмалювати візерунками усі стіни в кімнаті. От “відриваюся”, поки ще не поклеїли нові шпалери”, - ділиться Валерія.
Перші спроби живопису були ще у дитячому садочку, та й не дивно, адже у родині дівчини багато художників. Зокрема, гарно малюють її мама та рідна тітка. А от серйозно займатися живописом дівчинка почала років у десять, коли отримала струс мозку. “Сталося це під час перерви у школі: мій друг випадково мене штовхнув, і я вдарилася головою об стіну, - розповідає Валерія. - Звісно, після цього місяць сиділа вдома. Від нудьги почала перемальовувати різноманітні картинки з книжок, перевагу надавала тваринам та птахам”.
Задля подальшого розвитку таланту юне обдарування віддали до художньої школи, де Валерія провчилася два роки. Малювання не покидала ані на мить. Свої перші художні спроби дарувала друзям, родичам, знайомим.
Наразі Валерія Багрій навчається на третьому курсі у Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії на факультеті “Мистецтво”. Навчання забирає багато часу, тим паче, за планом за семестр треба здати понад 15 різних робіт. Тому часу створювати щось для душі замало. Багато створених за усі роки робіт залишилися у стінах альма-матер, ще більша кількість на горищі у бабусі, і зовсім мало вдома.
?Люблю творити, коли у мене гарний настрій, і переважно вночі, коли ніхто і ніщо не заважає зосередитися на творчості. Використовую олійні фарби або графіку, не дуже люблю акварель, - ділиться Валерія. - Одного разу, коли я захворіла, і у мене була висока температура, за одну ніч намалювала картину з маками. Натюрморт з соняхами, хоча й менший за розмірами, зайняв два дні роботи?.
Звісно, як повідала художниця, картини олійними фарбами забирають багато часу, адже кожен нанесений шар має добре висохнути, щоб на нього нанести інший. А ще їх неодмінно треба покривати лаком, бо з часом олійні фарби виділяють шкідливі речовини. Графічні зображення займають від 20 хвилин та більше, залежно від їх розміру.
?Мені замовляють картини на подарунки, та й я сама подарувала друзям на весілля картину з голубами. Мамина знайома, побачивши мої роботи, замовила велику картину з зображенням коня. А інша захотіла, аби я розписала стіни в її квартирі. От тільки часу на це треба багато?, - ділиться Валерія Багрій.
Задля подальшого розвитку свого таланту дівчина мріє вступити до Празького інституту мистецтв, а для цього необхідно досконало вивчити чеську мову. Хтозна, можливо зовсім скоро роботи Валерії Багрій мандруватимуть світом та прикрашатимуть стіни найкращих галерей та приватних колекцій.