FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
25 Серпня, 2024

Новий сезон хмельницької обласної філармонії відкриє «Гуцулка Ксеня»

У філармонії відкриють 79-ий концертний сезон. Фото: надане організаторами

Легендарна українська оперета на хмельницькій сцені

У хмельницькій обласній філармонії новий сезон відкриють масштабною прем’єрою – постановкою відомої оперети Ярослава Барнича «Гуцулка Ксеня». Цю історію в стилі «українського танго» він написав у 1938 році за мотивами однойменної пісні.

За сюжетом, до Ворохти у 1939 році приїжджають з США українські емігранти, для того, щоб знайти молодому хлопцю наречену в Карпатах. Проте їх наміри не такі й прозорі. Дід заповідав йому мільйон доларів, але з умовою, що він повинен собі знайти на історичній батьківщині «свідому українку».

Хмельничани зможуть насолодитися оригінальною сучасною постановкою оперети завдяки київській режисерці Богдані Латчук, симфонічному оркестру філармонії, хору і балету «Козаки Поділля», а також цілому сузір’ю блискучих солістів філармонії. Зокрема, роль Ксені зіграє лауреат міжнародних конкурсів Ольга Абакумова, а головний чоловічий образ змалює Степан Дробіт.

Прем’єрні покази «Гуцулки Ксені» у Хмельницькому відбудуться 14 вересня о 18:30 годині, та 17 вересня о 17:00 годині. Квитки на оперету можна придбати у касі філармонії. Їх вартість – 60-70 гривень.